Εμφύλιος στα Πανεπιστήμια, "όμηροι" οι φοιτητές
Εμφύλιος στα Πανεπιστήμια, "όμηροι" οι φοιτητές
Συγκέντρωση διοικητικών υπαλλήλων στην Πανεπιστημιούπολη - Αρβανιτόπουλος: Καθηγητές και φοιτητές να προσέλθουν στα αμφιθέατρα - Το Υπουργείο θα προσφύγει ξανά στη Δικαιοσύνη - Αγωγή-μαμούθ Πελεγρίνη κατά των μελών του Συμβούλιου του ΕΚΠΑ
UPD:
35
ΣΧΟΛΙΑ
Στα άκρα οδηγείται η ούτως ή άλλως έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με κορυφή του παγόβουνου το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκεί όπου μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν δραματικές εξελίξεις, αρχής γενομένης από την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ να προκηρύξουν δύο νέες 48ωρες απεργίες (δείτε εδώ) , αρχής γενομένης από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και στη συνέχεια από την απόφαση των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών να θέσουν την παραίτησή τους στη διάθεση του Πρύτανη. Η αντίδραση του τελευταίου ήταν να καταθέσει αγωγή κατά των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος...
Σήμερα εξάλλου, οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούν όλους τους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (οδό Ούλωφ Πάλμε), στην Ιατρική Σχολή (οδός Μ.Ασίας), καθώς και στην πύλη του Πολυτεχνείου, προκειμένου να στηριχθεί ο απεργιακός αγώνας τους, που συνεχίζεται για 11η εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης, μαζί με φοιτητές, συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες της πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου αλλά και στη Νομική και έφτιαξαν ομάδες περιφρούρησης, διαμηνύοντας πως μαθήματα δε θα γίνουν.
Οι συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ συμμετέχουν και φοιτητές.
Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου από φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, νέες γενικές συνελεύσεις τους.
Την ίδια ώρα, συνεδριάζει ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ για επανέναρξη των κινητοποιήσεων, που σταμάτησαν στις 25 Οκτωβρίου.
Σήμερα εξάλλου, οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούν όλους τους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (οδό Ούλωφ Πάλμε), στην Ιατρική Σχολή (οδός Μ.Ασίας), καθώς και στην πύλη του Πολυτεχνείου, προκειμένου να στηριχθεί ο απεργιακός αγώνας τους, που συνεχίζεται για 11η εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης, μαζί με φοιτητές, συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες της πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου αλλά και στη Νομική και έφτιαξαν ομάδες περιφρούρησης, διαμηνύοντας πως μαθήματα δε θα γίνουν.
Οι συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ συμμετέχουν και φοιτητές.
Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου από φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, νέες γενικές συνελεύσεις τους.
Την ίδια ώρα, συνεδριάζει ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ για επανέναρξη των κινητοποιήσεων, που σταμάτησαν στις 25 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της Συγκλήτου κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο μεγαλύτερο Ιδρυμα της χώρας, συμπληρώνουν ότι δεν μπορούν να εργασθούν με την παρουσία της αστυνομίας και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων.
Στο δικό τους σκεπτικό για τις νέες απεργίες οι δικοικητικοί υπάλληλοι ζητούν από τις Συγκλήτους να ανασταλεί καθολικά η λειτουργία των πανεπιστημίων, δηλαδή να περιφρουρείται το Πανεπιστήμιο προκειμένου να μην εισέρχεται κανείς μέσα.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ αντιδρούν επίσης στους προσωρινούς πίνακες διαθεσιμότητας, που ανακοινώνονται τμηματικά από το ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή του νόμου ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας με δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με τη μορφή δύο 48ωρων απεργιών.
Στη δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την απόφασή αυτή και επιτίθεται κατά του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη, αλλά και των μελών της Συγκλήτου για την άρνησή τους να εφαρμόσουν τον νόμο καθιστώντας τους υπεύθυνους για την τυχόν απώλεια του εξαμήνου.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος καλεί, τέλος, φοιτητές και καθηγητές να προσέλθουν στα αμφιθέατρα.
Ολόκληρη η δήλωσή του κ. Αρβανιτόπουλου έχει ως εξής:
«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη.
Επίσης, η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια.
Το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει, αύριο, εκ νέου στη Δικαιοσύνη, για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.
Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι.
Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους.»
Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή, με δύο 48ωρες που , αποφάσισε χθες, Δευτέρα, η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πυροδότησε μία σειρά από «εκρήξεις» στην πανεπιστημιακή κοινότητα με τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών να δηλώνουν έτοιμα να παραιτηθούν. Επίσης, ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης κατέθεσε αγωγή με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 999.956.000 ευρώ, στρεφόμενος κατά του Συμβουλίου του Ιδρύματος και των 11 μελών που το απαρτίζουν. Στην αγωγή του υποστηρίζει ότι οι εναγόμενοι τον συκοφαντούν με ψεύδη, αποδίδοντάς του ευθύνες για την κατάσταση λειτουργίας του Πανεπιστημίου.
Ο πρύτανης δηλώνει μάλιστα πως αν κερδίσει την αγωγή θα διαθέσει το ποσό στο πανεπιστήμιο.
Ειδικότερα, ο κ. Πελεγρίνης στην αγωγή του, υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα του Συμβουλίου υπογραμμίζοντας πως τον συκοφαντούν με ψεύδη αποδίδοντάς του ευθύνες για την κατάσταση λειτουργίας του ιδρύματος.
Στην αγωγή του ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, επικαλείται ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η σύγκλητος με την οποία τα μέλη της επιρρίπτουν ευθύνες στον κ. Πελεγρίνη: «Το Συμβούλιο εκτιμά ότι σοβαρότατη ευθύνη χει ο Πρύτανης του Ιδρύματος που έχει πλήρως,εκ του νόμου, την αρμοδιότητα της διοίκησής του» αναφέρει η σύγκλητος και προσθέτει: «Οι ενέργειες και οι παραλείψεις του Πρύτανη του ΕΚΠΑ σχετικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας έχουν βλάψει σοβαρά το ίδρυμα». Μάλιστα, η σύγκλητος κάλεσε το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να λάβουν μέτρα.
Απαντώντας στην ανακοίνωση, ο κ. Πελεγρίνης κάνει λόγο στην αγωγή του για στοχοποίηση κατά τρόπο όπως λέει που είχε ως αποτέλεσμα και να διαταχθεί δικαστική έρευνα σε βάρος του.
«Οι εvαγόμεvoι, με το υπ΄αριθμ. Πρωτ.222/5-11-2013 έγγραφο του Συμβουλίου Ιδρύματος, ισχυρίστηκαν σε βάρος μου αναληθείς ισχυρισμούς... προσέβαλαν βαρύτατα τηv προσωπική και επαγγελματική μoυ αξιοπρέπεια και ετοιμότητα και την επάρκεια προς άσκηση τωv υπηρεσιακώv μoυ καθηκόvτωv, και συvακόλoυθα τηv πρoσωπικότητά μoυ, καθ’ όσov με εvεφάvισαν ως Πρύτανη, που παρανομεί, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να είναι απαραίτητη και η διερεύνηση των πράξεών μου από δημόσιες Αρχές» τονίζει στην αγωγή του ο κ. Πελεγρίνης ενώ σε άλλο σημείο της αναφέρει:
«Είναι σαφές ότι η μη διεξαγωγή μαθημάτων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν οφείλεται σε οποιαδήποτε προσωπική μου πράξη ή παράλειψη, αλλά αφενός στην απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος ως ανώτατου οργάνου διοίκησής του, αφετέρου στην σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων διδασκόντων των Σχολών του να μην διεξαχθούν μαθήματα.
Εξάλλου κατά την διάρκεια της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, η ερευνητική λειτουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίστηκε με σχετική ομαλότητα, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛ.Κ.Ε) συνέχισαν να εξυπηρετούν τα ερευνητικά προγράμματα.
Τέλος, με τα υπ΄αριθμ. Πρωτ. 12/8.10.2013, 35/30.10.2013 και 37/31.10.2013 έγγραφά μου ζήτησα από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή Παναγιώτη Φωτόπουλο να εφαρμόσει αυστηρά όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για τους απεργούντες διοικητικούς υπαλλήλους.
Συμπερασματικά από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι δεν έχω καμία ευθύνη για την μη ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και προσωπικό ασφαλείας κατά την διάρκεια της απεργίας υπήρξε. Συνεπώς, οι αντίθετοι ισχυρισμοί των εναγόμενων είναι αναληθείς.
Νωρίτερα τα μέλη της Συγκλήτου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στον κ. Πελεγρίνη τονίζοντας ότι δεν μπορούν να προσέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων, όπως ελέχθη στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, ενώ αποφάσισε:
Α.Τα μέλη της Συγκλήτου, ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης και αδιέξοδης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο, να θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Πρύτανη.
Β.Να ζητήσει συνάντηση του Πρύτανη και αντιπροσωπίας μελών της Συγκλήτου με τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, προκειμένου να παρέμβουν ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο και το οδηγεί σε αντικειμενική αδυναμία εκτέλεσης όλων των λειτουργιών του.
Από το ΑΣΕΠ, πάντως, προχωρά η διαδικασία κοινοποίησης των ονομάτων προς διαθεσιμότητα από το σύνολο των πανεπιστημίων.
Στο δικό τους σκεπτικό για τις νέες απεργίες οι δικοικητικοί υπάλληλοι ζητούν από τις Συγκλήτους να ανασταλεί καθολικά η λειτουργία των πανεπιστημίων, δηλαδή να περιφρουρείται το Πανεπιστήμιο προκειμένου να μην εισέρχεται κανείς μέσα.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ αντιδρούν επίσης στους προσωρινούς πίνακες διαθεσιμότητας, που ανακοινώνονται τμηματικά από το ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει εκ νέου το υπουργείο Παιδείας
Νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή του νόμου ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας με δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με τη μορφή δύο 48ωρων απεργιών.
Στη δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την απόφασή αυτή και επιτίθεται κατά του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη, αλλά και των μελών της Συγκλήτου για την άρνησή τους να εφαρμόσουν τον νόμο καθιστώντας τους υπεύθυνους για την τυχόν απώλεια του εξαμήνου.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος καλεί, τέλος, φοιτητές και καθηγητές να προσέλθουν στα αμφιθέατρα.
Ολόκληρη η δήλωσή του κ. Αρβανιτόπουλου έχει ως εξής:
«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη.
Επίσης, η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια.
Το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει, αύριο, εκ νέου στη Δικαιοσύνη, για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.
Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι.
Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους.»
Ένα εκατ. ευρώ ζητά ο Πελεγρίνης από τo Συμβούλιο του ΕΚΠΑ
Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή, με δύο 48ωρες που , αποφάσισε χθες, Δευτέρα, η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πυροδότησε μία σειρά από «εκρήξεις» στην πανεπιστημιακή κοινότητα με τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών να δηλώνουν έτοιμα να παραιτηθούν. Επίσης, ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης κατέθεσε αγωγή με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 999.956.000 ευρώ, στρεφόμενος κατά του Συμβουλίου του Ιδρύματος και των 11 μελών που το απαρτίζουν. Στην αγωγή του υποστηρίζει ότι οι εναγόμενοι τον συκοφαντούν με ψεύδη, αποδίδοντάς του ευθύνες για την κατάσταση λειτουργίας του Πανεπιστημίου.
Ο πρύτανης δηλώνει μάλιστα πως αν κερδίσει την αγωγή θα διαθέσει το ποσό στο πανεπιστήμιο.
Ειδικότερα, ο κ. Πελεγρίνης στην αγωγή του, υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα του Συμβουλίου υπογραμμίζοντας πως τον συκοφαντούν με ψεύδη αποδίδοντάς του ευθύνες για την κατάσταση λειτουργίας του ιδρύματος.
Στην αγωγή του ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, επικαλείται ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η σύγκλητος με την οποία τα μέλη της επιρρίπτουν ευθύνες στον κ. Πελεγρίνη: «Το Συμβούλιο εκτιμά ότι σοβαρότατη ευθύνη χει ο Πρύτανης του Ιδρύματος που έχει πλήρως,εκ του νόμου, την αρμοδιότητα της διοίκησής του» αναφέρει η σύγκλητος και προσθέτει: «Οι ενέργειες και οι παραλείψεις του Πρύτανη του ΕΚΠΑ σχετικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας έχουν βλάψει σοβαρά το ίδρυμα». Μάλιστα, η σύγκλητος κάλεσε το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να λάβουν μέτρα.
Απαντώντας στην ανακοίνωση, ο κ. Πελεγρίνης κάνει λόγο στην αγωγή του για στοχοποίηση κατά τρόπο όπως λέει που είχε ως αποτέλεσμα και να διαταχθεί δικαστική έρευνα σε βάρος του.
«Οι εvαγόμεvoι, με το υπ΄αριθμ. Πρωτ.222/5-11-2013 έγγραφο του Συμβουλίου Ιδρύματος, ισχυρίστηκαν σε βάρος μου αναληθείς ισχυρισμούς... προσέβαλαν βαρύτατα τηv προσωπική και επαγγελματική μoυ αξιοπρέπεια και ετοιμότητα και την επάρκεια προς άσκηση τωv υπηρεσιακώv μoυ καθηκόvτωv, και συvακόλoυθα τηv πρoσωπικότητά μoυ, καθ’ όσov με εvεφάvισαν ως Πρύτανη, που παρανομεί, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να είναι απαραίτητη και η διερεύνηση των πράξεών μου από δημόσιες Αρχές» τονίζει στην αγωγή του ο κ. Πελεγρίνης ενώ σε άλλο σημείο της αναφέρει:
«Είναι σαφές ότι η μη διεξαγωγή μαθημάτων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν οφείλεται σε οποιαδήποτε προσωπική μου πράξη ή παράλειψη, αλλά αφενός στην απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος ως ανώτατου οργάνου διοίκησής του, αφετέρου στην σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων διδασκόντων των Σχολών του να μην διεξαχθούν μαθήματα.
Εξάλλου κατά την διάρκεια της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, η ερευνητική λειτουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίστηκε με σχετική ομαλότητα, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛ.Κ.Ε) συνέχισαν να εξυπηρετούν τα ερευνητικά προγράμματα.
Τέλος, με τα υπ΄αριθμ. Πρωτ. 12/8.10.2013, 35/30.10.2013 και 37/31.10.2013 έγγραφά μου ζήτησα από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή Παναγιώτη Φωτόπουλο να εφαρμόσει αυστηρά όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για τους απεργούντες διοικητικούς υπαλλήλους.
Συμπερασματικά από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι δεν έχω καμία ευθύνη για την μη ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και προσωπικό ασφαλείας κατά την διάρκεια της απεργίας υπήρξε. Συνεπώς, οι αντίθετοι ισχυρισμοί των εναγόμενων είναι αναληθείς.
Νωρίτερα τα μέλη της Συγκλήτου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στον κ. Πελεγρίνη τονίζοντας ότι δεν μπορούν να προσέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων, όπως ελέχθη στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, ενώ αποφάσισε:
Α.Τα μέλη της Συγκλήτου, ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης και αδιέξοδης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο, να θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Πρύτανη.
Β.Να ζητήσει συνάντηση του Πρύτανη και αντιπροσωπίας μελών της Συγκλήτου με τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, προκειμένου να παρέμβουν ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο και το οδηγεί σε αντικειμενική αδυναμία εκτέλεσης όλων των λειτουργιών του.
Από το ΑΣΕΠ, πάντως, προχωρά η διαδικασία κοινοποίησης των ονομάτων προς διαθεσιμότητα από το σύνολο των πανεπιστημίων.
UPD:
35
ΣΧΟΛΙΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα