Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας συζητείται στο Πρωτοδικείο

Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας συζητείται στο Πρωτοδικείο

Εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης του Πρωτοδικείου για το εάν θα κριθεί εκ νέου παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων - Νωρίτερα, επικράτησε ένταση με χρήση χημικών έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων

Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας συζητείται στο Πρωτοδικείο
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση ενώπιον του Πρωτοδικείου για τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η απεργία του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν σήμερα δεκάδες συγκεντρωμένοι διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά και φοιτητές.

Κλείσιμο
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται είτε αργά το βράδυ, είτε αύριο Παρασκευή.

Στο μεταξύ, μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταξύ αστυνομίας και διοικητικών υπαλλήλων. Κατά τη διάρκειά της έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Κλειστή παρέμεινε για αρκετή ώρα η οδός Ευελπίδων και στα δύο ρεύματα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο μαζί με συλλόγους φοιτητές ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 από τα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τα δικαστήρια.







Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν με κλούβες την άνοδο και την κάθοδο της Ευελπίδων με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με τους διαδηλωτές και να προχωρήσουν οι αρχές σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσουν για να εισηγηθούν στην Ομοσπονδία τους νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν νωρίτερα και εργαζόμενοι της ΕΡΤ οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης