Ληστείες σε Καστοριά και Κόρινθο

Τον ουρανό «σφοντύλι» είδε ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στην κοινότητα Βογατσικό της Καστοριάς, όταν άνοιξε ανυποψίαστος την πόρτα του και δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο από έναν άγνωστο ο οποίος μπήκε μέσα δια της βίας

Η επίθεση έγινε μέρα- μεσημέρι, αλλά παρ’ όλα αυτά κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό! Με τον 84χρονο άνδρα πλήρως εξουδετερωμένο, ο κακοποιός έψαξε με την ησυχία του τα δωμάτια δείχνοντας πως γνώριζε τι θα έβρισκε εκεί. 

Άρπαξε έναν φάκελο που περιείχε διάφορα έγγραφα και «ζεστά» μετρητά ύψους 13.000 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Ο ηλικιωμένος τον είδε να επιβιβάζεται σε ένα Ι.Χ. φορτηγάκι που οδηγούσε ένας συνεργός του και να εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Αμέσως ειδοποίησε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς που αναζητά τους δράστες βάσει της περιγραφής τους και μέρους του αριθμού κυκλοφορίας του φορτηγού που συγκράτησε το θύμα.

*** Θύμα ληστείας και μάλιστα με τραυματισμό, έπεσε και ένας 20χρονος μέσα στο σπίτι του στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Ένας άγνωστος που όρμησε ξαφνικά μέσα, τον χτύπησε και τον τραυμάτισε ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια άρπαξε όσα χρήματα είχε και εξαφανίστηκε τρέχοντας.

Ο αιμόφυρτος νεαρός κατέφυγε στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που απέβησαν άκαρπες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr