Δεν πρόλαβε να παραδώσει τον λαθραίο καπνό

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 27 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους πέντε κιλών και 270 γραμμαρίων σκόπευε να διακινήσει σε αγοραστές που δεν εντοπίστηκαν, μια 53χρονη γυναίκα η οποία συνελήφθη με μερικές από αυτές μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της στην περιοχή Νέος Σκοπός των Σερρών.

Οι υπόλοιπες συσκευασίες χωρίς την ειδική ετικέτα γνησιότητας βρέθηκαν στο σπίτι της όπου ακολούθησε έρευνα και κατασχέθηκαν για να αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών όπου θα γίνει ο καταλογισμός των διαφυγόντων δασμών και φόρων υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Η 53χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών που της άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.

*** Στο χώρο της λαϊκής αγοράς στην Κομοτηνή διακινούσε εκατοντάδες πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, ένας   51χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν 743 πακέτα, 96 κενές νάιλον συσκευασίες και 425 ευρώ και ο δράστης παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης κατηγορούμενος για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr