Φλώρινα: Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού που δολοφονήθηκε από Αλβανούς

Φλώρινα: Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού που δολοφονήθηκε από Αλβανούς

Βυθισμένη στο πένθος η τοπική κοινωνία και η ελληνική αστυνομία - Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στη νεκρώσιμο ακολουθία 

Φλώρινα: Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού που δολοφονήθηκε από Αλβανούς
Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια, τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στη Φλώρινα η νεκρώσιμος ακολουθία του 43χρονου αστυνομικού, Ηλία Κωστένη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από συμπλοκή με Αλβανούς κακοποιούς.

Το τελευταίο αντίο στον Ηλία Κωστένη, εκτός από τους δικούς του ανθρώπους, είπαν και άγνωστοι άνθρωποι, καθώς το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία και την ΕΛ.ΑΣ. Ο Κωστένης ήταν πατέρας μιας 12χρονης κόρης και υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας.

Κλείσιμο


O υπουργός αμέσως μετά την κηδεία, επισκέφθηκε την περιοχή όπου σημειώθηκε η φονική συμπλοκή.



Το χρονικό της δολοφονίας

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ομάδα τριών αστυνομικών από το τμήμα συνοριακής φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας πραγματοποίησε περιπολία στην δύσβατη ορεινή περιοχή Βροντερού, όπου το τελευταίο διάστημα υπήρχαν καταγγελίες από ψαράδες της Μικρής Πρέσπας ότι Αλβανοί περνούσαν στην ελληνική πλευρά της λίμνης και έκλεβαν τα δίχτυα τους, μαζί με τα ψάρια. Οι αστυνομικοί έφτασαν αρχικά στην περιοχή με το περιπολικό τους και στη συνέχεια κινήθηκαν με τα πόδια. Κατά την διαδρομή τους θέλησαν να ελέγξουν μία αυτοσχέδια καλύβα, στο εσωτερικό της οποίας βρίσκονταν οι δύο Αλβανοί.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, δύο από τους αστυνομικούς κατευθύνθηκαν στην είσοδο της καλύβας, ενώ ο τρίτος τους παρείχε κάλυψη από απόσταση. Οι Αλβανοί άρχισαν διαδοχικά να πυροβολούν με καλάσνικοφ, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα ο 43χρονος, ο οποίος στη θέα των ενόπλων έτρεξε για να καλυφθεί. Ο τρίτος αστυνομικός ανταπέδωσε, με αποτέλεσμα από τα πυρά του να πέσουν νεκροί και οι δύο αλλοδαποί.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, ο 43χρονος δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, όπως πιθανότατα και οι δύο συνάδελφοί τους. 

«Είχαν χρεωμένα κανονικά τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, αλλά από τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε δεν τα φορούσαν κατά την ένοπλη συμπλοκή», είπε αξιωματικός στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.



Φωτογραφίες και βίντεο από το kozan.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης