Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Διάλογος με κλειστά τα Πολυιατρεία

Χωρίς αποτέλεσμα η συζήτηση γιατρών με τον υπ. Υγείας, ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρουσιάστηκαν οι πυλώνες της μεταρρύθμισης του Οργανισμού

Εμμένουν στη σκληρή στάση τους έναντι της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Η συζήτηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σήμερα, όπου παρουσιάστηκαν και οι πυλώνες της μεταρρύθμισης του Οργανισμού, δεν είχε αποτέλεσμα.
 
«Οι κινητοποιήσεις των γιατρών συνεχίζονται σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί, δηλαδή έως τις 19 Δεκεμβρίου» λέει στο protothema.gr, ο κ. Γιάννης Χρονόπουλος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμά μας δεν διαφοροποιείται επειδή παραστήκαμε στην Επιτροπή. Θα συνεδριάσουμε τις επόμενες ημέρες για να αξιολογήσουμε την πρόταση του υπουργείου».
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, πολλοί γιατροί δεν «βλέπουν» πρόταση για ένα βιώσιμο και σύγχρονο σύστημα υγείας, αλλά «μια πρόταση αυτοαπόλυσης, χωρίς προηγούμενο» όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πρόταση του υπουργείου να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους άμεσα και στη συνέχεια να ενταχθούν στις δομές του ΕΣΥ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr