Αυστηρή νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες των τρομοκρατών

Όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ή ενέργειες δεν θα λαμβάνουν άδειες εξόδου από τις φυλακές

Όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ή ενέργειες δεν θα λαμβάνουν άδειες εξόδου από τις φυλακές. Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ειδικότερα, μετά τη διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, ο κ. Αθανασίου δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι επανεξετάζεται το όλο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά σε αυτούς που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φέρει στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ή τρομοκρατικές ενέργειες γενικότερα, δεν θα μπορούν να λαμβάνουν άδειες εξόδου από το δικαστικό συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, που κατά κανόνα κρατούνται ή από οποιαδήποτε άλλη φυλακή τα χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου εξετάζει το ενδεχόμενο να μη χορηγούνται άδειες και σε όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα. Πάντως, ως προς το τελευταίο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Από τα 18 μέλη της 17Ν που έχουν καταδικαστεί βρίσκονται ακόμα στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα ασφαλείας των φυλακών Κορυδαλλού μόνο πέντε, που είναι οι:

- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, 70 ετών: ¨Έχει καταδικαστεί 17 φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

- Δημήτρης Κουφοντίνας, 56 ετών: Έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

-Ηρακλής Κωστάρης, 47 ετών: Έχει καταδικαστεί 1 φορά σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

- Σάββας Ξηρός. 52 ετών: Έχει καταδικαστεί 5 φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη και  

- Τζωρτζάτος Βασίλης, 59 ετών: Έχει καταδικαστεί 4 φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2014 ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ο Χριστόδουλος Ξηρός, αλλά επέλεξε το δρόμο της «ελευθερίας».

Άδειες από τις φυλακές Κορυδαλλού δεν έχουν λάβει μόνο οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr