«Εξέχων στόχος» για τους τρομοκράτες η τρόικα, γράφει η αυστριακή Die Presse

Ενδεχόμενη επίθεση κατά της τρόικα θα εξασφάλιζε παγκόσμια προβολή στους τρομοκράτες - Αναλυτικό δημοσίευμα για τη δράση του Χ. Ξηρού

Δημοσίευμα στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse κάνει εκτεταμένη αναφορά στο βίντεο με το οποίο επανεμφανίστηκε ο δραπέτης τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός. 

Στο δημοσίευμα γίνεται αναλυτική περιγραφή της δράσης της «17 Νοέμβρη», με έμφαση στο ρόλο του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ  επισημαίνεται πως η παρουσία της τρόικα στην Αθήνα, θεωρείται «εξέχων στόχος» πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς θα εξασφάλιζε στους επίδοξους τρομοκράτες παγκόσμια προβολή: «οι διαπραγματευτές της τρόικας θα μπορούσαν να είναι εξέχων στόχος, που θα εξασφάλιζε στους τρομοκράτες τεράστια μιντιακή προβολή». 

Παράλληλα, στο δημοσίεμα της αυστριακής εφημερίδας επισημαίνεται πως η αστυνομία είναι σε επιφυλακή και λόγω της ελληνικής προεδρίας, που ενισχύει τους φόβους για «θεαματικές τρομοκρατικές επιθέσεις από ένα νεοϊδρυθέν τρομοκρατικό μέτωπο». 

Πάντως η Die Presse δεν παραλείπει να προσθέσει πως όλα αυτά μπορεί και να είναι ένα απλό «πυροτέχνημα»: «Υπάρχουν όμως και καθησυχαστικές φωνές. Τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τη δολοφονία των δύο ακροδεξιών, είχαν εκφραστεί φόβοι για επικείμενο εμφύλιο ανάμεσα στους αριστερούς και τους δεξιούς, που όμως δεν επιβεβαιωθήκαν. Η επαναδραστηριοποίηση του Χριστόδουλου Ξηρού θα μπορούσε τελικά να αποδειχθεί ως πυροτέχνημα ενός ελάχιστα οργανωμένου ακροαριστερού μετώπου , αλλά δεν είναι κάτι περισσότερο από μια ελπίδα γι αυτούς» καταλήγει η εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr