Συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας για την απόδραση Ξηρού

Συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας για την απόδραση Ξηρού

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά για το θέμα της τρομοκρατίας

Cooperation between USA and Greece for Xiros’ escape
«Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για τις προσπάθειές τους να βρουν τον δραπετεύσαντα τρομοκράτη».

Τα παραπάνω ανέφερε χθες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ «συμμετέχουν ενεργά» στις έρευνες για την τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Αν και όπως τόνισε η κα Χαρφ, είναι μια ελληνική έρευνα, ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, «αν χρειαστεί, σίγουρα».

Την προηγούμενη μέρα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος επανέλαβε τη δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφράζοντας «βαθύτατη ανησυχία» για το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει ασύλληπτος και τώρα φέρεται να απειλεί με νέες πράξεις βίας, όπως είπε.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».




Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνεχείς έφοδοι σε σπίτια

Εν τω μεταξύ, σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται πλέον οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ καθώς καθημερινά έρχονται στο φως νέες πληροφορίες που ενισχύουν το σενάριο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και την πιθανή σύμπραξή του με νεώτερα και ασύλληπτα ή διαφεύγοντα μέλη ενόπλων οργανώσεων.

Τελευταία στον κατάλογο των ενδείξεων η πληροφορία ότι ο «Μανώλης» της «17Ν» εκμυστηρεύτηκε -πριν την απόδρασή του- σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης του πως «δεν πάει άλλο, πρέπει να αναλάβουμε δράση».

Οι ίδιες πηγές της αστυνομίας συμπληρώνουν ότι το άτομο αυτό άκουσε τον Ξηρό να του αποκαλύπτει ότι υπάρχει έτοιμη ομάδα για δράση.

Στη λογική αυτή εξάλλου κινούνται οι καθημερινές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο πρόσωπα που πιθανώς να αποτελούν την ομάδα υποστήριξης του Ξηρού. Μέσα σε τρεις ημέρες έχουν γίνει δεκάδες έλεγχοι σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχουν συλληφθεί επτά άτομα.

Παράλληλα οι επιτελείς της ΕΛΑΣ αναθεωρούν συνεχώς τα μέτρα ασφαλείας για τους θεωρούμενους «κόκκινους» στόχους έχοντας παράλληλα στραμμένη την προσοχή τους και στις συναντήσεις και τις επίσημες επισκέψεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης