Κι όμως, εν μέσω κρίσης, οι Έλληνες πετούν το φαγητό στα σκουπίδια
27.01.2014
11:31
Ένα στα δέκα νοικοκυριά πετάει τρόφιμα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ακόμη και καθημερινά
Μπορεί τα συσσίτια και οι εικόνες ανθρώπων που ψάχνουν για τροφή σε κάδους απορριμμάτων σκουπίδια να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην Ελλάδα της κρίσης, ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα οι Έλληνες πετούν ακόμη μεγάλες ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της WWF -που επικαλούνται τα «Νέα»- 1,3 δισ. τόνοι τροφής καταλήγουν παγκοσμίως στα σκουπίδια, τη στιγμή που περισσότεροι από 860 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ασιτία σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ ένας Ευρωπαίος σπαταλά κάθε χρόνο σχεδόν 180 κιλά τροφής, πετώντας ουσιαστικά στα σκουπίδια 590 ευρώ ανά νοικοκυριό!
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης της Public Issue, ένα στα δέκα νοικοκυριά πετάει τρόφιμα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ακόμη και καθημερινά, ενώ το 27% των Ελλήνων καταναλωτών σπαταλάει φαγητό τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα.
Όμως ποια είναι τα τρόφιμα που πετάμε συνήθως στα σκουπίδια;
-Λαχανικά σαλάτες 18%
-Ψωμί 6%
-Φρούτα 16%
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της WWF -που επικαλούνται τα «Νέα»- 1,3 δισ. τόνοι τροφής καταλήγουν παγκοσμίως στα σκουπίδια, τη στιγμή που περισσότεροι από 860 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ασιτία σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ ένας Ευρωπαίος σπαταλά κάθε χρόνο σχεδόν 180 κιλά τροφής, πετώντας ουσιαστικά στα σκουπίδια 590 ευρώ ανά νοικοκυριό!
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης της Public Issue, ένα στα δέκα νοικοκυριά πετάει τρόφιμα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ακόμη και καθημερινά, ενώ το 27% των Ελλήνων καταναλωτών σπαταλάει φαγητό τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα.
Όμως ποια είναι τα τρόφιμα που πετάμε συνήθως στα σκουπίδια;
-Λαχανικά σαλάτες 18%
-Ψωμί 6%
-Φρούτα 16%
-Τρόφιμα που έληξαν 5%
-Τρόφιμα που χάλασαν 5%
-Γάλα/ γιαούρτι/κρέμες 7%
-Μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν 27%
Η σπατάλη των τροφίμων
-Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα 9%
-Σχεδόν καθημερινά 1%
-Μία με δύο φορές το μήνα 27%
-Λιγότερο συχνά 32%
-Ποτέ 31%
Οι πρωταθλητές της σπατάλης φαγητού
-18-24 ετών 21%
-24-34 ετών 16%
-35-44 ετών 13%
-45-64 ετών 13%
-65+ ετών 4%
-Τρόφιμα που χάλασαν 5%
-Γάλα/ γιαούρτι/κρέμες 7%
-Μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν 27%
Η σπατάλη των τροφίμων
-Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα 9%
-Σχεδόν καθημερινά 1%
-Μία με δύο φορές το μήνα 27%
-Λιγότερο συχνά 32%
-Ποτέ 31%
Οι πρωταθλητές της σπατάλης φαγητού
-18-24 ετών 21%
-24-34 ετών 16%
-35-44 ετών 13%
-45-64 ετών 13%
-65+ ετών 4%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr