Δείτε νέες φωτογραφίες από τις καταστροφές στην Κεφαλονιά

Δείτε νέες φωτογραφίες από τις καταστροφές στην Κεφαλονιά

Τεράστιες καταστροφές στο λιμάνι του Ληξουρίου - Μεγάλες ζημιές σε εκκλησίες και κοιμητήρια - Δρόμοι έχουν καταρρεύσει σε αρκετά σημεία της Παλλικής και των γύρω χωριών - Σημαντικές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια


 

Δείτε νέες φωτογραφίες από τις καταστροφές στην Κεφαλονιά
Η πρώτη αυτοψία στην Κεφαλονιά έπειτα από τον μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:56 της Κυριακής έχει οδηγήσει στα ακόλουθα συμπεράσματα.

Το λιμάνι Ληξουρίου έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές, όπως, επίσης, εκκλησίες και κοιμητήρια σε διάφορα σημεία του νησιού. Δρόμοι έχουν καταρρεύσει σε αρκετά σημεία της Παλλικής και των γύρω χωριών. Στο Ληξούρι, ακόμη, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από αντικείμενα από έπεσαν επάνω τους κατά τον ισχυρό σεισμό.

Κλείσιμο
Στο χωριό Αθέρας που βρίσκεται βορειοδυτικά της Κεφαλονιας, επίσης, οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την πτώση τεράστιων βράχων από το βουνό. Για το λόγο αυτό το απόγευμα της Δευτέρας δόθηκε εντολή για την εκκένωσή του. 

Σύμφωνα με το kefalonias.gr, τα ξημερώματα της Δευτέρας από πτώση βράχου ισοπεδώθηκε ένα σπίτι. Ευτυχώς, δεν ήταν μέσα εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης.

Οι δρόμοι μέχρι και αυτή την ώρα είναι κλειστοί από Ληξούρι για Αργοστόλι, λόγω πτώσεων βράχων και του οδοστρώματος, που έχει υποστεί σοβαρές ζημίες.

Σημαντικές υλικές ζημιές, όμως, έχουν σημειωθεί και σε πολλά σπίτια, ενώ μη κατοικήσιμα έχουν κριθεί αρκετά κτήρια.

Σε κάποια σπίτια, ακόμη,  έπεσαν οι βεράντες και τα κεραμίδια της σκεπής.

Δείτε φωτογραφίες: 





































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης