Ληξούρι: Ζητούν το δεύτερο πλοίο να δέσει στο λιμάνι τους

Ληξούρι: Ζητούν το δεύτερο πλοίο να δέσει στο λιμάνι τους

Δεδομένου ότι έχουν υποστεί τις περισσότερες ζημίες οι κάτοικοι ζητούν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» να μην αράξει στο Αργοστόλι - Η προαιώνια κόντρα συνεχίζεται

Ληξούρι: Ζητούν το δεύτερο πλοίο να δέσει στο λιμάνι τους
Στις 19.00 το απόγευμα θα δέσει στο λιμάνι του Αργοστολίου το φέρυ μποτ «Ελευθέριος Βενιζέλος» που έφυγε από τον Πειραιά στις 11 το βράδυ της Δευτέρας, με στόχο να βρουν σε αυτό προσωρινό κατάλυμα όσοι Κεφαλονίτες δεν έχουν πού να μείνουν λόγω των σοβαρών ζημιών που έχουν υποστεί τα σπίτια τους.  

Δεδομένου ότι στο πλοίο Super Fast 11, περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι που τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν ακατάλληλα από τους ελεγκτές πέρασαν σε αυτό τη νύχτα, οι κάτοικοι Ληξουρίου ζητούν το δεύτερο πλοίο να δέσει στο λιμάνι τους και όχι στο Αργοστόλι.

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως και τα δύο λιμάνια λόγω του σεισμού των 5,8 Ρίχτερ έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες. 

Σύμφωνα με τα kefalonitikanea.gr, το Ληξούρι και η Παλική έχουν υποστεί τις περισσότερες πληγές από τον σεισμό και για το λόγο αυτό οι κάτοικοι ζητούν το δεύτερο καράβι που θα φιλοξενήσει τους σεισμόπληκτους να «δέσει» στο λιμάνι του Ληξουρίου ώστε να ανακουφίσει τους σεισμοπαθείς της περιοχή και να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα οι κάτοικοι Ληξουρίου μεταφέρονται δωρεάν με φέρυ μποτ στο Αργοστόλι, προκειμένου να φιλοξενηθούν στο πλοίο Super Fast 11.

Με αυτό το περιστατικό φαίνεται ούτε ο σεισμός στάθηκε ικανός να δώσει τέλος στην προαιώνια κόντρα ανάμεσα στο Ληξούρι και το Αργοστόλι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης