Την επόμενη εβδομάδα η έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη, η δικάσιμος για τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ θα οριστεί πιθανότατα για τη Δευτέρα

Έφτασαν στην Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης όλα τα έγγραφα για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη, η δικάσιμος για τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ θα οριστεί πιθανότατα για τη Δευτέρα.

Μετά τη δίκη, ο Άγγελος Φιλιππίδης θα πρέπει να εκδοθεί εντός 48 ωρών στην Ελλάδα.

Μέχρι τότε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΤΤ θα πρέπει να εξακολουθήσει να μοιράζεται το κελί του στις τουρκικές φυλακές Μαλτεπέ με οχτώ Σομαλούς, να υποχρεώνεται να μιλά με τους συγγενείς του όρθιος και μέσω ενός τηλεφώνου που κάνει διακοπές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει ετοιμάζοντας την απολογία του και προετοιμάζοντας τα επιχειρήματα που θα αντικρούσουν τις κατηγορίες. 

Μπορεί η έκδοση του να έχει καθυστερήσει, πυροδοτώντας ακόμα και σενάρια για ανταλλαγή του κρατούμενους στην Ελλάδα πράκτορες της ΜΙΤ, αλλά η τουρκική Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να τον εκδώσει στη χώρα μας, με δεδομένο ότι το έχει ζητήσει ο ίδιος, αλλά και επειδή πρόκειται για σύλληψη κατόπιν διεθνούς εντάλματος και άρα δεν υπάρχει κάποιο νομικό έρεισμα να τον κρατήσει στις τουρκικές φυλακές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr