Ενας ηλεκτρολόγος ο εμπρηστής του Υμηττού
Ενας 36χρονος ηλεκτρολόγος από την Καισαριανή, που κυκλοφορούσε με στολή μόνιμου πυροσβέστη, καπέλο αξιωματικού, ασύρματο και μηχανή βαμμένη στα χρώματα του Σώματος, κατηγορείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής ως ο άνθρωπος που προκάλεσε τρεις πυρκαγιές στον Υμηττό και δύο στη Ραφήνα το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2007. Αν και ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση, οι μαρτυρίες, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και οι εκτιμήσεις των πυροσβ
Ενας 36χρονος ηλεκτρολόγος από την Καισαριανή, που κυκλοφορούσε με στολή μόνιμου πυροσβέστη, καπέλο αξιωματικού, ασύρματο και μηχανή βαμμένη στα χρώματα του Σώματος, κατηγορείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής ως ο άνθρωπος που προκάλεσε τρεις πυρκαγιές στον Υμηττό και δύο στη Ραφήνα το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2007. Αν και ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση, οι μαρτυρίες, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και οι εκτιμήσεις των πυροσβεστών τον καίνε. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και αποκαλύπτει το protothema.gr, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο 36χρονος βρισκόταν στο Καλέντζι Κορινθίας την ώρα που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά το ίδιο καλοκαίρι, χωρίς όμως o ίδιος να μπορεί να δικαιολογήσει την παρουσία του εκεί. Ωστόσο, δεν προέκυψαν οποιαδήποτε άλλα στοιχεία που να τον εμπλέκουν στην καταστροφική πυρκαγιά και τον εμπρησμό της Κορινθίας. Αξίζει να τονιστεί ότι τόσο η δικογραφία όσο και το πόρισμα της Πυροσβεστικής αποκαλύπτουν πώς δρουν σε πολλές περιπτώσεις οι εμπρηστές αλλά και πώς λειτουργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να τους εντοπίζει και να τους συλλαμβάνει.
Περίεργες συμπτώσειςΣύμφωνα με τη δικογραφία, ο 36χρονος ηλεκτρολόγος που στο παρελθόν είχε διατελέσει και εθελοντής πυροσβέστης φέρεται ως κύριος ύποπτος για τις φωτιές που ξέσπασαν στον Υμηττό στις 16 Ιουλίου, στις 25 Αυγούστου και στις 27 Αυγούστου 2007. Επίσης φέρεται ως ύποπτος για δύο πυρκαγιές στη Ραφήνα στις 26 Ιουνίου και στις 2 Ιουλίου του ίδιου έτους. «Ο συγκεκριμένος, αν και δήλωνε εθελοντής, δεν είναι χαρτογραφημένος δηλαδή δεν ανήκει σε κάποια επίσημη εθελοντική ομάδα, ενώ είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι είχε ασυρμάτους που είχαν τη δυνατότητα να μπαίνουν στη συχνότητα και να ακούν συνομιλίες και εντολές των στελεχών της Πυροσβεστικής δημιουργώντας προβλήματα στον συντονισμό και στο έργο της κατάσβεσης» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Πυροσβεστικής, ενώ λίγο παρακάτω επισημαίνονται τα εξής για το συγκεκριμένο άτομο: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κυκλοφορεί ενδεδυμένος με περιβολή μονίμου πυροσβέστη και φέρει καπέλο ανώτερου αξιωματικού, δηλαδή με διακριτικό εθνόσημο και χρυσή κλάρα, ενώ διαθέτει μηχανή τύπου εντούρο κρος, κατάλληλη για χωμάτινους δασικούς δρόμους βαμμένη στις αποχρώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, στο δε μπροστινό τμήμα έχει το εθνόσημο-θυρεό του Πυροσβεστικού Σώματος. Εκτιμάται ότι ο 36χρονος χρησιμοποιεί τη μηχανή προκειμένου να αποπροσανατολίζει τις διωκτικές αρχές όπως επίσης και να κινείται ανυποψίαστα εντός των δασικών δρόμων. Από την προανάκριση, τις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κ.λπ. προκύπτει η αδικαιολόγητη παρουσία του στην περιοχή όπου εκδηλώθηκαν οι συγκεκριμένες πυρκαγιές».
Από τις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και όπως αναφέρεται στο πόρισμα προέκυψε ότι ο ηλεκτρολόγος βρισκόταν στις 16 Αυγούστου του 2007 στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και μάλιστα από τις κεραίες προέκυψε ότι για περίπου μία ώρα τριγυρνούσε στη συγκεκριμένη περιοχή. Αξίζει να τονιστεί πως ο 36χρονος για κάποιον άγνωστο λόγο εντοπίστηκε από πυροσβέστες και ανακρίθηκε για τη φωτιά που ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου στο Καλέντζι Κορινθίας. Στην κατάθεση του, μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι γνώριζε πάρα πολλές λεπτομέρειες που αφορούσαν στον επιχειρησιακό συντονισμό της κατάσβεσης και ότι είχε πάει πολλές φορές στις πυρκαγιές χωρίς να είναι εθελοντής και φορώντας στολή μόνιμου αξιωματικού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr