Κατάληψη εκπαιδευτικών στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κατάληψη εκπαιδευτικών στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Έληξε λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης έπειτα από την παρέμβαση του εισαγγελέα και του διευθυντή της αστυνομίας - «Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν» λέει ο υπουργός

Κατάληψη εκπαιδευτικών στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη
Λίγο πριν τις 23:00 έληξε η κατάληψη που πραγματοποιούσαν στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι ομάδα εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για τις απολύσεις συναδέλφων τους, σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Η κινητοποίηση έληξε έπειτα από την παρέμβαση του εισαγγελέα και του διευθυντή της αστυνομίας. Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να τερματίσουν την κινητοποίησή τους προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου.

Κλείσιμο




Το μεσημέρι είχε σημειωθεί ένταση με τα ΜΑΤ τα οποία προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους που έφτασαν εκεί με την πορεία της ΑΔΕΔΥ,  και στη συνέχεια παρέμειναν έξω από το γραφείο του υπουργού, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καθηγητές.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη βρίσκονταν περίπου 50 άτομα, ενώ ανάμεσά τους ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης.

Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι πρόκειται για συμβολική κατάληψη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Ο ίδιος ωστόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους, ζητώντας τους πρώτα να αποχωρήσουν από το γραφείο του και στη συνέχεια να οριστεί νέο ραντεβού.

Μάλιστα, μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter, o κ. Μητσοτάκης σχολίασε «καυστικά» την κατάληψη στο γραφείο του, γράφοντας: «Κατάληψη στο πολιτικό μου γραφείο. Η παραβίαση ιδιωτικού χώρου πάγια τακτική κάποιων συνδικαλιστών».

Και συμπλήρωσε: «Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν».















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης