Θήβα: Θησαυρός αρχαίων νομισμάτων σε σπίτι 29χρονου

Ο συλληφθείς είχε διαπράξει τουλάχιστον έξι διαρρήξεις σε σπίτια της περιοχής από τον Ιανουάριο και μετά - Ερευνάται από πού προέρχονται τα κλοπιμαία

«Λαγός» βγήκε από την έρευνα που έκαναν οι άνδρες της Ασφαλείας στο σπίτι ενός 29χρονου που είχε διαπράξει τουλάχιστον έξι διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από τις 6 Ιανουαρίου και μετά. Εκεί ανακάλυψαν ένα χρυσό και τρία ασημένια νομίσματα που ερευνάται αν προέρχονται από λαθρανασκαφή ή ανήκαν σε κάποιο από τα θύματα των διαρρήξεων.

Σύμφωνα με υπάλληλο της Θ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θηβών στην οποία αποδόθηκαν τα αρχαία νομίσματα, ανήκουν χρονολογικά στην Ελληνιστική Περίοδο και είναι ανυπολόγιστης αξίας. Μαζί με αυτά, κατασχέθηκαν εννέα χρυσά νομίσματα διαφόρων κρατών, 127 χρυσές λίρες παλαιάς και νέας κοπής μεγάλης χρηματικής αξίας, 12.000 ευρώ σε μετρητά, ένδεκα ρολόγια από τα οποία τρία τσέπης, δύο χρυσά δαχτυλίδια, δύο χρυσές πλακέτες και ένα δαχτυλίδι φο μπιζού.

Τα κλοπιμαία φυλάσσονται για να αποδοθούν στους δικαιούχους τους, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής του 29χρονου και σε άλλες παρόμοιες κλοπές. Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr