Φαρμακοποιοί: Το υπ. Υγείας αύξησε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα

Φαρμακοποιοί: Το υπ. Υγείας αύξησε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα

Μέσω της μείωσης της τιμής αναφοράς βάσει της οποίας αποζημιώνουν τα ταμεία - Οι ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται γιατί θεωρούν ότι το «χαράτσι» οφείλεται στους φαρμακοποιούς

Φαρμακοποιοί: Το υπ. Υγείας αύξησε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα
Διευκρυνίσεις για το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι καλούνται σε ορισμένες περιπτώσεις να πληρώσουν έως και διπλάσια χρήματα για την κάλυψη των φαρμακευτικών του αναγκών δίνει με ανακοίνωσή του ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΦΣΑ στο τελευταίο Δελτίο Τιμών του Υπουργείου Υγείας, εκτός της μείωσης των λιανικών τιμών των φαρμάκων, υπήρξε τεράστια μείωση στη τιμή αναφοράς αυτών, στην τιμή, δηλαδή, με βάση την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν τα φάρμακα. 'Ετσι, κατά τον ΦΣΑ, τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής, καλείται να πληρώσει ο ασφαλισμένος.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση εξεδόθηκ επειδή τις τελευταίες ημέρες οι ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται στους φαρμακοποιούς «θεωρώντας ότι την επιβάρυνση αυτή την επέβαλλαν τα φαρμακεία». «Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι ο φαρμακοποιός κράτησε τη σωστή συμμετοχή ή όχι» σημειώνει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του. 

Παράλληλα ο ΦΣΑ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 9 Απριλίου, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τα φαρμακεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης