Ένταση με τις καθαρίστριες έξω από το υπ. Οικονομικών

Ένταση με τις καθαρίστριες έξω από το υπ. Οικονομικών

Άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να τις απωθήσουν από την είσοδο του κτιρίου της Καραγιώργη Σερβίας - Είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό - Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο καθαρίστριες - Να τελειώνει η υπόθεση ζητούν και οι καταστηματάρχες της περιοχής 

Ένταση με τις καθαρίστριες έξω από το υπ. Οικονομικών
Η ακατανόητη άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να εφαρμόσει την απόφαση του Πρωτοδικείου και του Αρείου Πάγου για επαναπρόσληψη των καθαριστριών τροφοδοτεί εκ νέου τις αντιδράσεις των απολυμένων.

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Τρίτης έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας, στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.

Κλείσιμο


Άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τις γυναίκες που είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό, όπως έκαναν τη Δευτέρα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.



Η ένταση κράτησε για περίπου 10 λεπτά με τις καθαρίστριες να καταγγέλλουν ότι μια συνάδελφός τους ένιωσε δυσφορία κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης και χρειάστηκε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρθηκαν δυο από τις απολυμένες καθαρίστριες με πρήξιμο στα πόδια. Οι δυο γυναίκες συμμετείχαν στην πρωινή κινητοποίηση στο υπουργείο οικονομικών με τον αποκλεισμό της εισόδου του κτιρίου με συνέπεια την συμπλοκή με την Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες, μετά την συμπλοκή τους με τους άνδρες των ΜΑΤ δυο από τις γυναίκες αισθάνθηκαν ενόχληση στα πόδια, τα οποία στη συνέχεια πρηστηκαν και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τις μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Οι καθαρίστριες διεκδικούν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που προβλέπει την επαναπρόσληψή τους μετά τη δικαίωσή τους τόσο στο πρωτοδικείο όσο και από τον Άρειο Πάγο.

Πάντως, οι καθαρίστριες είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από την ΓΓΠΣ την Τετάρτη στις 4 μμ, σε ημερίδα που διοργανώνει η γενική γραμματεία με τίτλο «Ηθική και Δεοντολογία», ενώ την Πέμπτη θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6:30 μμ.

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης