Έγκλημα στη Φιλοθέη: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον μουσικό που τσιμέντωσε τη σύζυγό του

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας του επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών - Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βιου

Κάθειρξη 20 ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον 42χρονο καθηγητή μουσικής ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2008 είχε σκοτώσει τη σύζυγό του, Παναγιώτα Μαζαράκη και στη συνέχεια την έθαψε στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με αποτέλεσμα να «σπάσει» η ποινή των ισοβίων που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.

Στην πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας είχε ζητήσει την ενοχή του 42χρονου μουσικού, όπως και πρωτόδικα, καθώς όπως είχε αναφέρει «ο κατηγορούμενος είχε αποφασίσει να σκοτώσει τη Παναγιώτα».

Ο εισαγγελέας είχε αναφέρει ότι δεν αποδείχθηκε βρασμός ψυχής, καθώς όπως είχε πει « η ψυχρή, απογυμνωμένη παντός συναισθήματος συμπεριφορά του δράστη προς την οικογένεια του θύματος μετά την πράξη και οι προσπάθειες του να κερδίσει χρόνο για να εξαφανίσει τα ίχνη της φρικτής και αποτρόπαιας πράξης του δεν συνηγορούν σε κάτι τέτοιο».

Με λυγμούς είχε απολογηθεί στο δικαστήριο ο 42χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της απολογίας του δέχονταν τις λεκτικές επιθέσεις των συγγενών του θύματος. «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Τον μισώ, δεν αντέχω που τον βλέπω στον καθρέφτη» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως η σύζυγος του αμφισβήτησε την πατρότητα της κόρης τους, γεγονός που τον έκανε να θολώσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr