Κεφαλονιά: Κλείνει ο Μύρτος λόγω πτώσεων βράχων

Κεφαλονιά: Κλείνει ο Μύρτος λόγω πτώσεων βράχων

Δεν πρόκειται να ανοίξει πριν τις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με το πιο «αισιόδοξο» χρονοδιάγραμμα

Εικαστικός Κύκλος: Γιώργος Σταθόπουλος
Κεφαλονιά: Κλείνει ο Μύρτος λόγω πτώσεων βράχων
Αποκλείστηκε η πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς, ο Μύρτος, καθώς μόλις τη Δευτέρα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών έκριναν τον δρόμο που οδηγεί ως εκεί επικίνδυνο για πτώσεις βράχων. 

Η απόφαση έρχεται ενώ έχουν συμπληρωθεί σχεδόν έξι μήνες μετά το δίδυμο σεισμό που χτύπησε τον περασμένο Ιανουάριο την Κεφαλονιά και μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Δεν είναι λίγοι βέβαια όσοι ήδη επισκέφθηκαν το Μύρτο μέχρι σήμερα είτε για να απολαύσουν το μπάνιο τους είτε και απλώς για να θαυμάσουν το μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Τίθεται έτσι μια σειρά ερωτημάτων για την ασφάλεια των επισκεπτών τόσο καιρό που η πρόσβαση ήταν ελεύθερη αλλά και για την καθυστέρηση που οδήγησε στο να κλείσει ο δρόμος μετά τις 15 Ιουνίου. 

Κλείσιμο
Πάντως, δεν είναι μόνο ο σεισμός που προκάλεσε τα προβλήματα, καθώς δεν σημειώνονται ανάλογα περιστατικά σε άλλο σημείο της Κεφαλονιάς. Το ιδιαίτερο στην περίπτωση αυτή είναι τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη πριν από τον Ιανουάριο και που αφορούν στον δρόμο του Χάρακα, όπως είναι γνωστός στην Κεφαλονιά και περνάει πάνω ακριβώς από την παραλία. Φαίνεται λοιπόν, πως σε συνδυασμό και με τις σφοδρές βροχοπτώσεις που ακολούθησαν η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά, για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο αυτό. 

Από την πλευρά τους, οι τοπικοί παράγοντες, αν και η απόφαση τους βρίσκει εν μέσω της τουριστικής περιόδου και είναι πλήγμα για το νησί, συμφωνούν πως προέχει η ασφάλεια. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σπύρου Γαλιατσάτου, το έργο αποκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου, ενώ η καθυστέρηση αποδίδεται στη... γραφειοκρατία, καθώς χρειάστηκαν σχεδόν 6 μήνες μετά τους σεισμούς ώστε να ξεκινήσει το έργο!

Αυτή είναι σήμερα η εικόνα του δρόμου που οδηγεί στον Μύρτο: 








 Το βίντεο τραβήχτηκε λίγο μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ τον περασμένο Γενάρη:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης