Με διακοπή σύμβασης απειλεί ο ΕΟΠΥΥ τις ιδιωτικές κλινικές

Με διακοπή σύμβασης απειλεί ο ΕΟΠΥΥ τις ιδιωτικές κλινικές

Άμεση διακοπή της σύμβασης των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ θα επιφέρει η επίσχεση παροχής των υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, από σήμερα και επ’ αόριστον, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Με διακοπή σύμβασης απειλεί ο ΕΟΠΥΥ τις ιδιωτικές κλινικές
Άμεση διακοπή της σύμβασης των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ θα επιφέρει η επίσχεση παροχής των υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, από σήμερα και επ’ αόριστον, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
 
«Όσες κλινικές επιλέξουν να προχωρήσουν σε επίσχεση προς τον Οργανισμό, πρέπει να γνωρίζουν ότι προβαίνουν σε μονομερή άρνηση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, συμπεριφορά η οποία συνιστά παραβίαση ουσιωδών όρων της σύμβασης και θα επιφέρει την άμεση διακοπή της σύμβασης τους με τον ΕΟΠΥΥ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση, απαντώντας με σκληρή γλώσσα στην επίσης σκληρή γραμμή που αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), να προχωρήσει δηλαδή σε επ' αόριστον επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας σε ό,τι αφορά νοσηλείες και εξετάσεις ασφαλισμένων.
 
Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που χρειάζονται εισαγωγή, επέμβαση ή εξέταση σε ιδιωτική κλινική θα πληρώνουν τοις μετρητοίς και στη συνέχεια με τις αποδείξεις θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό.

Εξαίρεση τίθεται από την ΠΕΙΚ για τους αιμοκαθαιρόμενους που θα συνεχίσουν να υποβάλλονται κανονικά και με πίστωση στις αναγκαίες αιμοκαθάρσεις.
 
Οι ιδιωτικές κλινικές δεν αποδέχονται τα φορολογικά σημειώματα του Rebate και Claw back που στάλθηκαν για το 2013 συνολικής περικοπής 45% του τζίρου τους και θα προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Επίσης, ζητούν άμεση εξόφληση του 2013 και των υπολoιπόμενων 10% του 2012 και 2013 που παρακρατεί ο ΕΟΠΥΥ για συμψηφισμό με τα μέτρα των Rebate και Claw Back.
 
Αβάσιμα και προσχηματικά χαρακτηρίζει τα επιχειρήματα της ΠΕΙΚ η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και υποστηρίζει ότι «ο μεγαλύτερος όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών 2007-2011, έχει εξοφληθεί και τα υπόλοιπα αφορούν στην εκκαθάριση που πρέπει να γίνει από τα συγκεκριμένα ταμεία (ΙΚΑ και ΟΓΑ).

Επίσης, για τις απαιτήσεις των μελών της ΠΕΙΚ για Σεπτέμβριο- Δεκέμβριο του 2013 όπως και για το 10% των απαιτήσεων του 2012 που δεν έχουν εξοφληθεί, έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι ότι θα συμψηφιστούν με το rebate και το clawback του 2013, όπως ρητά προβλέπεται από τον νόμο 4172/2013, ενώ έχουν ήδη λάβει ατομική και έγγραφη ενημέρωση για το ακριβές ύψος της οφειλής.

Το υπόλοιπο προς αποπληρωμή ποσό που θα προκύψει μετά τον συμψηφισμό, θα καταβληθεί μετά το τέλος του κλινικού και οικονομικού ελέγχου που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη» καταλήγει ο ΕΟΠΥΥ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης