

Το περιοδικό Time στην ηλεκτρονική του έκδοση κάνει λόγο για τα ευρήματα στην περιοχή που χρονολογούνται από την εποχή της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει πως αποκλείεται να πρόκειται για τον τάφο του, καθώς όπως διευκρινίζεται στο κείμενο ο Μέγας Αλέξανδρος «πέθανε στη Βαβυλώνα και μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο για την ταφή το 323 π.Χ.».
«Οι Έλληνες ελπίζουν ότι βρήκαν στην Αμφίπολη τον τάφο μέλους της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον χώρο και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα», αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα.
«Ο τάφος αναμένεται να ανοιχτεί τις ερχόμενες δύο εβδομάδες», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Nbc News που επισημαίνει ότι το σημείο φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις και αποτυπώνει τη μεγαλοπρέπεια των ευρημάτων με τις Σφίγγες «τα μυθικά πλάσματα που συνδυάζουν χαρακτηριστικά ανθρώπου, πτηνού και λιονταριού».
Την ίδια ώρα, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters και ρεπορτάζ της Washington Post, γίνεται λόγος για τον μακεδονικό τάφο που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη, ενώ υπάρχει αναφορά και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αρχαιολογικό χώρο.
Με τίτλο του «Υπάρχουν πολλοί που εικάζουν ότι βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» το δίκτυο Business Insider της Αυστραλίας, έχει εκτενές ρεπορτάζ για την Αμφίπολη, κάνοντας αναφορά στη ζωή του βασιλιά των Μακεδόνων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και δημοσιεύματα από ινδικές ιστοσελίδες που μιλούν για πέπλο «μυστηρίου» που περιβάλλει την ανακάλυψη, ενώ η είδηση ταξιδεύει μέχρι και την Ταιβάν, όπου το ρεπορτάζ κάνει λόγο για τα ευρήματα και τις δηλώσεις της αρχαιολόγου κυρίας Περιστέρη.
Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει και ο Τύπος των Σκοπίων με το πρακτορείο Mia να αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμάρα, αλλά και σε δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου που κάνει λόγο για σπουδαία ευρήματα της ελληνικής γης που πιστοποιούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.