Μετανάστες καταγγέλλουν επίθεση με σιδηρογροθιές από Χρυσαυγίτες

Φώναζαν «είμαστε Χρυσή Αυγή» και «όλοι οι Πακιστανοί θα φύγετε από δω» και χτύπησαν δύο μετανάστες με σιδηρογροθιά

Άγρια επίθεση από Χρυσαυγίτες καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν δύο μετανάστες, στην περιοχή της Ομόνοιας, το περασμένο Σάββατο. Οι δράστες της επίθεσης, φέρονται να έκαναν χρήση σιδηρογροθιάς με τα θύματα να γεμίζουν μώλωπες και μελανιές στο πρόσωπο και στο σώμα τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό) «το Σάββατο 14 Φλεβάρη στις 19:30 στην οδό Σωκράτους 73, ο Κοφίλ Μοχάμεντ, 21 ετών, εργαζόμενος σε κατάστημα ήρθε αντιμέτωπος με μια ομάδα τριών Χρυσαυγιτών.

Ήρθαν έξω από την είσοδο του καταστήματος του και άρχισαν να του φωνάζουν: «Θέλεις να σε χτυπήσουμε;». Εκείνος τους απάντησε: «Γιατί θέλετε να με χτυπήσετε; Τι σας έκανα;». Του είπαν «είμαστε Χρυσή Αυγή» και τότε τον έπιασαν και τον τράβηξαν στη μέση του δρόμου και άρχισαν να τον χτυπάνε... Οι χρυσαυγίτες είχαν σιδηρογροθιά και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο και το κεφάλι.



Μετά από λίγο έπιασαν ένα δεύτερο μετανάστη, έξω από το κατάστημα, τον Ισμαήλ Μοχάμεντ, 28 ετών. Φώναζαν «όλοι οι Πακιστανοί θα φύγετε από δω». Αμέσως τον περικύκλωσαν. Ο ένας τον χτύπησε δυνατά στο μάτι με την σιδηρογροθιά, ο δεύτερος στο κεφάλι και ο τρίτος τον έσπρωξε για να πέσει κάτω.



Περνούσαν από το σημείο δύο αστυνομικοί στους οποίους κατήγγειλε ο 28χρονος το περιστατικό και ζήτησε να τους συλλάβει. Οι αστυνομικοί του είπαν να πάνε να το καταγγείλει στο τμήμα ενώ ο ίδιος είχε αίμα στο πρόσωπο και έφυγαν.

Μετά από λίγη ώρα ήρθαν αστυνομικοί με μηχανές και συνέλαβαν τους δύο από τους τρεις χρυσαυγίτες. Στην συνέχεια πήγαν μαζί με τους μετανάστες στο ΑΤ Ομονοίας. Ο ένας εκ των συλληφθέντων φώναζε στους αστυνομικούς «Είμαστε Έλληνες, είμαστε Χρυσή Αυγή. Γιατί μας πιάνετε;».

Στο τμήμα συνέχισαν να φωνάζουν διεκδικώντας πλήρη ευθύνη για την επίθεση τους. «Καλά κάναμε και χτυπήσαμε τους Πακιστανούς. Έτσι θα τους διώξουμε», ενώ απείλησαν τους μετανάστες λέγοντας ότι «όταν βγούμε έξω θα σας δείξουμε».

Να σημειωθεί ότι μετανάστες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος των δραστών, ενώ την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr