Στο κολυμβητήριο Χανίων οι μετανάστες της Γαύδου - Σε άλλο χώρο τα παιδιά

Στο κολυμβητήριο Χανίων οι μετανάστες της Γαύδου - Σε άλλο χώρο τα παιδιά

Άνθρωποι εξαντλημένοι, μετά από 10 ημέρες ταλαιπωρίας, αφυδατωμένοι και κουρασμένοι στην προσπάθειά τους να βρουν έναν τόπο να ζήσουν ανθρώπινα

Στο κολυμβητήριο Χανίων οι μετανάστες της Γαύδου - Σε άλλο χώρο τα παιδιά
Στα Χανιά βρίσκονται πλέον, μετά από δύο ημέρες φιλοξενίας στην Γαύδο, οι μετανάστες που εντοπίστηκαν ανήμερα της Μ. Πέμπτης στο ακριτικό νησί όπου τους οδήγησαν έξι διακινητές, υποσχόμενοι μια καλύτερη ζωή. Απόψε θα φιλοξενηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στην περιοχή του Ακρωτηρίου, ενώ τα περίπου 40 παιδιά θα φιλοξενηθούν σε άλλο χώρο, που θα υποδείξει ο Εισαγγελέας Ανηλίκων.

Κλείσιμο


Ο χώρος του κλειστού κολυμβητηρίου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών καθώς ο δήμος Χανίων εξασφάλισε τον καθαρισμό του χώρου, την τοποθέτηση δύο χημικών τουαλετών και 80 στρωμάτων. Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανέλαβε το έργο της σίτισης.



Το πλοίο Σαμαριά, με τους 151 μετανάστες έφτασε, μετά από ταξίδι τεσσάρων περίπου ωρών, στο λιμάνι των Σφακίων λίγο πριν τις 8 το βράδυ.



Άνθρωποι εξαντλημένοι, μετά από 10 ημέρες ταλαιπωρίας, αφυδατωμένοι και κουρασμένοι στην προσπάθειά τους να βρουν έναν τόπο να ζήσουν ανθρώπινα.



Για δύο από τους αλλοδαπούς υπηκόους, έναν ανήλικο 16 ετών και έναν 30 χρονο, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Χανίων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Βάμου, ανέλαβε την διακομιδή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος εμφανίζει συμπτώματα ηλίασης ενώ ο 30χρονος έχει πόνους στο θώρακα και απαιτείται ιατρική εξέταση για διάγνωση.



Εν τω μεταξύ, καθημερινά έρχονται στο φως συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μετανάστες "αδειάστηκαν" στην ουσία στην ακτή της Γαύδου.



"Μας  πέταξαν στα βράχια" μετέφεραν κάποιοι μετανάστες που είδαν το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή να μετατρέπεται σε εφιάλτη.



Ανάμεσα τους, αρκετά ανήλικα παιδιά. Το βλέμμα τους -  "γροθιά" στο στομάχι.





Πηγή: flashnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης