Χωρίς αντικείμενο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που επαναπροσλήφθηκαν από τις 30 Απριλίου

Θα χρειαστούν τρεις μήνες για να βρεθεί λύση για τις θέσεις εργασίας 2400 ατόμων - Η κυβέρνηση μας εκθέτει λένε στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ στο protothema.gr

Με περιπετειώδη τρόπο διώχθηκαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ το 2013 και με περιπετειώδη τρόπο επέστρεψαν 23 μήνες μετά.

Αφού «πολιόρκησαν» το κτήριο του Ραδιομεγάρου, τελικά υποχρέωσαν τη διοίκηση της εταιρείας να ανοίξει τις πύλες προκειμένου να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους, όπως, εξάλλου, προβλέπεται από το ΦΕΚ του νομοσχεδίου επαναλειτουργίας της ΕΡΤ που δημοσιεύθηκε στις 29 Απριλίου.



Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ και εργαζόμενο στην ΕΡΤ Γαβριήλ Κασσιμάτη «η κυβέρνηση αποφάσισε να στήριξει την δημιουργία της ΕΡΤ πάνω στο νομικό και οργανωτικό πλαίσιο της ΝΕΡΙΤ κάτι που δημιουργεί έντονη ανησυχία για την επόμενη μέρα της ΕΡΤ. Σε σχέση με τις υπηρεσιακές μονάδες που θα επαναλειτουργήσουν, αλλά δεν προβλέπεται ρητώς από τον νομό, αλλά και με την επαναφορά των εργαζομένων στις υπηρεσιακές τους μονάδεςκαι στις θέσεις εργασίας τους. Αυτό δημιουργεί δυσλειτουργίες που προξενούν προβλήματα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Σε ένα βαθμό μπορούμε να πούμε ότι εκθέτει τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι πιστοί στο καθήκον τους, στις διατάξεις του Συντάγματος και των νόμων καμία μέρα κανένα λεπτό δεν σταμάτησαν να προσφέρουν στην κοινωνία. Για αυτο και χθες εκφράσαμε την θέληση μας να μπούμε στο χώρο εργασίας μας»



Οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι έπεσαν θύμα κοροϊδίας γι' αυτό και έφτασαν στο σημείο να σκαρφαλώσουν τα κάγκελα για να μπουν στο κτήριο καθώς, όπως ξεκαθαρίζουν, σκοπός τους είναι να δικαιολογούν τα χρήματα που ελπίζουν ότι θα ξεκινήσουν να παίρνουν στο τέλος του μήνα. Όπως αναφέρουν η εικόνα που έχουν είναι ότι στο τέλος του μήνα θα έπρεπε να πληρωθούν γιατί το ΦΕΚ επανασύστασης της ΕΡΤ αναφέρει ότι οι νέες συμβάσεις των εργαζομένων ισχύουν από δημοσίευσής του στην εφημερίδας της Κυβερνήσεως όμως υπάρχει ένα εκκρεμές θέμα με τους συμψηφισμούς οφειλομένων, αποζημιώσεων κτλ.

«Εδώ και 15 μέρες ήμαστε και πάλι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Ποτέ βέβαια δεν σταματήσαμε να ήμαστε, ποτέ δεν αποδέχθηκαμε το κλείσιμο, εργαζομασταν αδιάκοπα. Τώρα επιστρέψαμε στην δουλειά μας. Ωραία, επιστρέψαμε εδώ, ήταν το δεύτερο σπίτι μας στην ουσία όμως δεν έχουμε αντικείμενο, είμαστε εδώ και ζητάμε δουλειά, θέλουμε να εργαστούμε, να προσφέρουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Γεωργιλέ διοικητική υπάλληλος στην διεύθυνση μάρκετινγκ του ραδιοφώνου.



Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ το ζητούμενο της κινητοποίησης της Δευτέρας έξω από το Ραδιομέγαρο, ήταν καθαρά και ξάστερα το δικαίωμα των ανθρώπων στην εργασία τους καθώς από τις 30 Απριλίου μπήκαν κανονικά στο μισθολόγιο της εταιρίας.



Άλλωστε από χθες οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πως θα δίνουν το «παρών» καθημερινά - μαζικά ή μεμονωμένα - έως ότου αναλάβουν πλήρως τα καθήκοντα τους.






Η αίσθησή τους είναι πως η κυβέρνηση τους εκθέτει αφού όπως λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης «το νομοσχέδιο η κυβέρνηση το έφερε, αλλά δεν έφερε το οργανόγραμμα και το γενικο κανονισμό προσωπικού με τα οποία θα εντάχθουν όλοι οι εργαζόμενοι και θα ενεργοποιηθούν όλες οι υπηρεσιακές μονάδες της ΕΡΤ».

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ οι θέσεις που προκύπτουν απο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ειναι περίπου 2.400 όμως μόνο 620 απο τα άτομα αυτά έχουν για την ώρα αντικείμενο εργασίας και οργανική θέση.

Τα ερώτηματα είναι πολλά και ο προβληματισμός μεγάλος ανάμεσα στους εργαζόμενους της νέας ΕΡΤ αφού η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι για να διευθετηθούν οι θέσεις εργασίας 2.400 ατόμων θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις μήνες διαβουλεύσεων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

«Είμαι μεν δικαιωμένη αλλά όχι όπως θα περίμενα τα πράγματα, έχουμε έρθει στο χώρο και δεν κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο, δεν έχουμε κάποιο αντικείμενο εργασίας. Δεν ήμαστε απολύτως ικανοποιημένοι με το νομοσχέδιο γιατι περιμένουμε να ενταχθούμε στις θέσεις εργασίας μας όπου πολλές θέσεις έχουν καταργηθεί» τόνισε στο protothema.gr η Τζέσικα Αλέπη εργαζόμενη στο τμήμα ροής και ελέγχου του ραδιοφώνου




Σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει πως αυτή τη στιγμή περίπου 1.770 άτομα πηγαίνουν στην εργασία τους περιμένοντας να αλλάξει το οργανόγραμμα και να τους δοθεί η ειδικότητα στην οποία θα απασχοληθούν.

Με αλλα λόγια άρχισαν να εμφανίζονται οι αδυναμίες και οι ελείψεις του νομικού πλαισίου που είχε επισημάνει η ΠΟΣΠΕΡΤ και που καλούνται η διοίκηση και οι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να εκτεθούν στην κοινωνία οτι επανήλθαν στην εργασία τους και πληρώνονται χωρίς να παράγουν έργο κατι που δεν έχουν σταματήσει να κάνουν εδω και 23 μήνες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr