Κατάθεση στη Ράικου για τα εξοπλιστικά δίνει η Βίκυ Σταμάτη

Η ίδια θέλει να μιλήσει και να προβεί σε αποκαλύψεις - Συνοδεύεται εκτός από τον συνήγορό της και από τον θεράποντα ιατρό της

Το «κατώφλι» της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, πέρασε περίπου στις 9 το πρωί η Βίκυ Σταμάτη συνοδεύομενη μάλιστα και από τον θεράποντα ιατρό της, προκειμένου να καταθέσει για εξοπλιστικά προγράμματα.



Η Βίκυ Σταμάτη για αρκετή ώρα διαπραγματεύτηκε με τους αστυνομικούς και τον δικηγόρο της γιατι δεν ήθελε να μπει απο τη συνηθισμένη είσοδο θέλοντας να αποφύγει την έκθεση της στο κοινό. Τελικά εισήλθε στο εφετείο απο το γκαράζ.



Το «ραντεβού» της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου με την επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθορας έρχεται λίγα 24ωρα μετά την έκτη κατά σειρά αίτηση που έχει καταθέσει η ίδια ζητώντας την αποφυλάκισή της. 

Από το περιβάλλον της Βίκυς Σταμάτη διαρρέται πως η ίδια θέλει να μιλήσει και να προβεί σε αποκαλύψεις. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα  τόσο η Βίκυ Σταμάτη όσο και ο σύζυγός της Ακης Τσοχατζόπουλος έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος όσον αφορά τις «χρυσές» μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.



Μένει πλέον να αποδειχθεί εάν η Β. Σταμάτη που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είναι αυτή την φορά πράγματι αποφασισμένη να μιλήσει. Η κλήση, πάντως, της συζυγου του Άκη Τσοχατζόπουκο από την κ. Ράικου ήρθε έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Στην κυρία Ράικου διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η κατάθεση της Β. Σταμάτη, μετά την απόδρασή της, στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την κλήση της για κατάθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Β. Σταμάτη ενώπιον του Γρ. Πεπόνη είχε προβεί σε κάποιες αναφορές που αφορούσαν εκμυστηρεύσεις του συζύγου της και για πολιτικό πρόσωπο.




Με τον θεράποντα ιατρό της!

Τώρα, ενώπιον της ενώπιον της εισαγγελέως Διαφθοράς η Β. Σταμάτη θα συνοδεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον συνήγορό της και από τον θεράποντα ιατρό της, προκειμένου όπως λέγεται από το περιβάλλον της, να νιώθει πιο άνετα και να μπορέσει απρόσκοπτα να καταθέσει όσα γνωρίζει!  

«Είναι μεγάλο κατόρθωμα που ήρθα εδώ και σήμερα και τις προηγούμενες φορές. Μην ξεχνάτε ότι είμαι 522 μερες στο ψυχιατρείο και 1,5 χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού» είχε πει η ίδια στους δικαστές  του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, υποστηρίζοντας στο δικαστήριο το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της της, που είχε υποβάλλει λίγο νωρίτερα ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης.



Το αίτημα αύτο ήταν το έκτο κατά σειρά για αποφυλάκισή της και το πρώτο από την απόδρασή της από το ψυχιατρείο.

Τοποθετούμενος επί του αιτήματος στο δικαστήριο κ. Ραγκούσης είχε αναφέρει πως η εντολέας του ζητεί την αντικαταστάση της προσωρινής της κράτησης με βραχιολάκι ή με οποιουσδήποτε άλλους περιοριστικούς όρους προβλέπει ο νόμος και επιβάλλει το δικαστήριο.



Είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο συνήγορος στην τοποθετησή του για την Β. Σταμάτη: «Δώστε μας μία διέξοδο να δει το παιδί τη μάνα. Νιώθω μια απογοήτευση. Οι δικαστές που απορρίπτουν είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι. Νιώθω ανεπαρκής που δεν μπορώ να μεταφέρω την αγωνία και το σπαραγμό αυτής της γυναίκας. Εμείς ζήσαμε μια ζωή που μας προσέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αν φταίξαμε γι' αυτό τα επιστρέφουμε όλα...».

Η Βίκυ Σταμάτη αναμένεται να τοποθετηθεί αναλυτικά επί του αιτήματός της στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαϊου.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr