Προκλητικοί κατά τη μεταφορά τους στην Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες για τη ληστεία του Διστόμου

Στην περιοχή βρέθηκαν αλληλέγγυοι των δύο δραστών, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα και πέταξαν μπουκάλια - Ο Χριστοδούλου θα μεταφερθεί στις φυλακές της Αλικαρνασσού και ο Τσιρώνης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16.30 η απολογία των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση της Νέας Αγχιάλου, που πέρασαν την πύλη των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων νωρίς το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθούν.

Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ αρνήθηκαν τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκαν να δουν όλη τη δικογραφία. Ο Χριστοδούλου θα μεταφερθεί στις φυλακές της Αλικαρνασσού και ο Τσιρώνης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων.

Ωστόσο, νωρίτερα, κατά την προσαγωγή τους στα ανακριτικά γραφεία υπήρξε ένταση, καθώς πρόσωπα που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους προπηλάκισαν δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία. Στην περιοχή βρέθηκαν αλληλέγγυοι των δύο δραστών, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα και πέταξαν μπουκάλια σε αστυνομικούς. 

Δέκα λεπτά πριν από τις 10:00 έφτασαν στην περιοχή, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδευόμενοι από άντρες της ομάδας ΖΗΤΑ. Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 11:00, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. 

Οι ληστές του Διστόμου Σπύρος Χριστοδούλου και Γιώργος Πετρακάκος βρίσκονται έπειτα από έρευνες στα χέρια της αστυνομίας, ενώ νεκρός είναι ο τρίτος ληστής Σπύρος Δραβίλλας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τρία κακουργήματα (διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη κλοπή) και συνελήφθησαν μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου. Το απόγευμα της Παρασκευής έλαβε χώρα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου. 















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr