Ξάνθη: Αν και αδειούχοι... συνέλαβαν λαθροθήρες!

Ξάνθη: Αν και αδειούχοι... συνέλαβαν λαθροθήρες!

Εκαναν ορειβασία στο όρος «Κούλα» της Ξάνθης, την ώρα που...

Ξάνθη: Αν και αδειούχοι... συνέλαβαν λαθροθήρες!
Η αίσθηση του καθήκοντος ξεπέρασε την ανάγκη για διασκέδαση για έναν δασοφύλακα και έναν θηροφύλακα εκτός υπηρεσίας που έκαναν ορειβασία στο όρος «Κούλα» της Ξάνθης.

Όταν άκουσαν πυροβολισμούς, επενέβησαν αμέσως και κατάφεραν με περιπετειώδη τρόπο να συλλάβουν τρεις λαθροθήρες!

Κλείσιμο
Στο σημείο από το οποίο ακούστηκαν οι πυροβολισμοί βρισκόταν ένας άνδρα με δυο κυνηγόσκυλα, αλλά στο σακίδιο που είχε μαζί του δεν είχε παρά μόνο 12 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Το κυνηγετικό όπλο δεν βρέθηκε και ο ύποπτος αφέθηκε να φύγει, αλλά οι εκπρόσωποι του νόμου τον παρακολουθούσαν διακριτικά. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, όμως, εντόπισαν έναν κτηνοτρόφο οπλισμένο με κυνηγετική καραμπίνα, μια φυσιγγιοθήκη και φυσίγγια σε μια ξύλινη «φυλάκτρα» ύψους 2,5 μέτρων.

Τον διέταξαν να τους ακολουθήσει, αλλά στη διαδρομή συνάντησαν τον αδελφό του ο οποίος του απαγόρευσε να παραδώσει το όπλο και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Ταυτόχρονα, οι ενισχύσεις που κλήθηκαν από το Δασαρχείο εντόπιζαν τον πρώτο ύποπτο να κατευθύνεται προς το χωριό του κρατώντας την κυνηγετική καραμπίνα που προφανώς είχε κρύψει νωρίτερα! Οι δυο καραμπίνες –μια από τις οποίες τροποποιημένη- κατασχέθηκαν μαζί με 25 φυσίγγια και σε βάρος των τριών κατατέθηκαν μηνύσεις για θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου, άρνηση, απείθεια και θήρα με τροποποιημένο όπλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης