Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκίνησε η κατάθεση της μάνας του Παύλου Φύσσα

Οι καταθέσεις της Μαγδας Φύσσα και της αδελφής του αδικοχαμένου μουσικού, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έρχονται μετά τη συγκλονιστική κατάθεση που είχε δώσει στο δικαστήριο, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του, ο πατέρας του

Μνήμες από τα όσα ακολούθησαν τον θάνατο του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, το Σεπτέμβριο του 2013 ανασύρονται και πάλι σήμερα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζονται στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής καταθέτει από τις 9:30 το πρωί περίπου η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου και αργότερα αναμένεται η κατάθεση της αδερφής του, Ειρήνης Φύσσα.

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα και της αδελφής του Παύλου Φύσσα δίνονται στον απόηχο της δήλωσης του κατηγορούμενου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε αναφέρει ότι το κόμμα του αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δήλωση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Η πλευρά της πολιτικής στην εν εξελίξει δίκη κατέθεσε ήδη αίτημα στο δικαστήριο ώστε να συμπεριληφθεί η συνέντευξη στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης.

Οι καταθέσεις της Μάγδας Φύσσας και της αδελφής του αδικοχαμένου μουσικού, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έρχονται μετά τη συγκλονιστική κατάθεση που είχε δώσει στο δικαστήριο, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.

Ο Παναγιώτης Φύσσας στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει πως το χτύπημα του Γιώργου Ρουπακιά με μαχαίρι στο γιο του ήταν επαγγελματικό και πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του παιδιού του είχε λάβει εντολή από ανωτέρους του για να επιτεθεί στον Παύλο.

«Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Παν. Φύσσας αποδίδοντας ευθέως γνώση στον κατηγορούμενο αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία του γιου του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου αλλά και της προέδρου του δικαστηρίου Μαρίας Λεπενιώτη, ο κ. Φύσσας ανέφερε ότι η «ιεραρχία της Χρυσής Αυγής γνώριζε» και ότι την εντολή για τη δολοφονία του γιου του την έδωσε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Γ. Πατέλης.

Ο ίδιος ανέφερε πως τα τραγούδια του γιου περιείχαν αντιφασιστικά μηνύματά και αυτό ήταν που ενόχλησε τη Χρυσή Αυγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr