Ύδρα: Σε επιφυλακή δήμος και κάτοικοι για ενδεχόμενη νέα επέλαση της κακοκαιρίας

Δύσκολη νύχτα για το νησί που «βούλιαξε» από τη νεροποντή - Σε δέκα σπίτια και 15 καταστήματα οι πιο σοβαρές ζημιές - Γεμάτο μπάζα το λιμάνι από τους χειμάρρους που σχηματίστηκαν

Τις πληγές της μετρά η Ύδρα, η οποία την Παρασκευή βούλιαξε κυριολεκτικά από την έντονη βροχόπτωση.
Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη για τους κατοίκους που από τη μια πρέπει να μετρήσουν τις ζημιές και από την άλλη ζουν με την αγωνία για ενδεχόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας.

Για πρωτοφανή θεομηνία κάνουν λόγο οι κάτοικοι, οι οποίοι μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τα ορμητικά νερά να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και τα καταστήματά τους, απειλώντας την περιουσία τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, συνολικά έγιναν δέκα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ με βάση πηγές από τον Δήμο Ύδρας, δέκα σπίτια και 15 καταστήματα έχουν υποστεί τις πιο σοβαρές ζημιές.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί και στις υποδομές του νησιού και συγκεκριμένα στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο πλακόστρωτο της Ύδρας, με το λιμάνι να είναι γεμάτο με μπάζα και ό,τι άλλο κατέβασαν εκεί τα ορμητικά νερά.

Οι χείμαρροι το πρωί της Παρασκευής παρέσυραν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα οι εικόνες που κατέφθαναν από το νησί να δείχνουν ένα τοπίο βομβαρδισμένο. Ο δήμαρχος Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης, μάλιστα, έχει ζητήσει το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr, τόνισε πως αυτή την ώρα ο κύριος όγκος του βρόχινου νερού έχει υποχωρήσει, όμως, με δεδομένο ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και το Σάββατο οι υπηρεσίες του δήμου και οι αρμόδιοι φορείς προετοιμάζονται πυρετωδώς να αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση.

Για το λόγο αυτό, δε, καταφθάνει απόψε στο νησί και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Σαρωνικού, Παναγιώτης Χατζηπέρος. Με την άφιξη του κ. Χατζηπέρου, αναμένεται να ξεκινήσει και η έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου, που έχει συγκαλέσει ο κ. Κουκουδάκης, ώστε όλοι οι μηχανισμοί του νησιού να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, εάν η κατάσταση το Σάββατο ξεφύγει και πάλι.

«Μετρούμε τις πληγές μας μετά από αυτή τη θεομηνία. Έχουμε καταστροφές σε καταστήματα και καταστροφές σε οικοσκευές. Καταστροφές έχουμε και στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού, ενώ το δίκτυο αποχέτευσης έχει υποστεί ζημιές. Επίσης, ζημιές έχουμε στο πλακόστρωτο του νησιού και στο λιμάνι μας έχουν συσσωρευτεί πολλά μπάζα» δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Κουκουδάκης.

«Αυτό που προέχει τώρα είναι να συμπαρασταθούμε στους πληγέντες συμπολίτες μας. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει πολλά πράγματα και μερικοί εξ αυτών και κόπους μιας ζωής. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα κοιμηθούν απόψε στα σπίτια τους, αλλά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα ανεύρεσης στέγης. Υπάρχουν κι άνθρωποι που έχουν σπίτια στο νησί, αλλά δεν βρίσκονται εδώ κι έχουν ανησυχήσει» επισήμανε ακόμη.

«Από το Σάββατο η εικόνα θα είναι πληρέστερη, όπου αρμόδια επιτροπή του δήμου θα αναλάβει την καταγραφή των ζημιών. Οι υπηρεσίες μας είναι σε επιφυλακή και κάνουμε ό,τι μπορούμε με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε» κατέληξε ο κ. Κουκουδάκης, συνιστώντας στους πολίτες, εν αναμονή της νέας κακοκαιρίας που ενδέχεται να πλήξει το νησί το Σάββατο, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.  





























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr