Φωτογραφίες: Τις πληγές του από τις φονικές πλημμύρες μετρά ο Κηφισός

Φωτογραφίες: Τις πληγές του από τις φονικές πλημμύρες μετρά ο Κηφισός

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εξετάζεται πολύ σοβαρά η δυνατότητα διαπλάτυνσης της κοίτης του ποταμού, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητά της 

Φωτογραφίες: Τις πληγές του από τις φονικές πλημμύρες μετρά ο Κηφισός
Τις πληγές της προσπαθεί να επουλώσει ακόμη η Ανατολική και Δυτική Αττική από τις φονικές πλημμύρες της 22ας Οκτωβρίου που στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί και στον Κηφισό που ήταν ο κύριος και τελικός αποδέκτης του όγκου του βρόχινου νερού από την πρόσφατη κακοκαιρία. 

Στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας τα πρανή του ποταμού σε πολλά σημεία έχουν καταρρεύσει και χρήζουν ανάπλασης. Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία και στην εθνική οδό επάνω από τον Κηφισό στο ρεύμα της καθόδου με την κυκλοφορία στο σημείο πλέον να διεξάγεται σε δύο από τις τρεις λωρίδες. 

Κλείσιμο


Δέντρα έχουν ξεριζωθεί κι έχουν πέσει μέσα στον Κηφισό που έχει συγκεντρώσει πλήθος σκουπιδιών κι ό,τι άλλο παρέσυραν οι ορμητικοί χείμαρροι που κατέληξαν σε αυτόν. Ανάμεσά τους και μία κολώνα της ΔΕΗ που έγινε χίλια κομμάτια από την κακοκαιρία. Μία σιδερένια γέφυρα, επίσης,  έχει καταρρεύσει και μία άλλη κινδυνεύει να έχει την ίδια κατάληξη. 



Δέκα ημέρες μετά, οι παραποτάμιες οδοί του Κηφισού στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων σε πολλά σημεία είναι απροσπέλαστες με το αυτοκίνητο.  Οι κάτοικοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμη προσπαθούν να βγάλουν τα νερά από τα σπίτια και τα καταστήματά τους που πλημμύρισαν. 



Η κατάσταση με την υπερχείλιση ρεμάτων και τη μετατροπή των δρόμων σε ορμητικά ποτάμια με μία ξαφνική νεροποντή φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους αρμοδίους που αναζητούν εναγωνίως λύση στο χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μάλιστα, μία από τις προτάσεις που έχει τεθεί επί τάπητος και συζητείται πολύ σοβαρά είναι η δυνατότητα διαπλάτυνσης της κοίτης του Κηφισού, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητά της και να αποτραπούν οι υπερχειλίσεις.  

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης