Δίκη Χρυσής Αυγής: Έκαναν κλοιό για να μαχαιρώσει ο Ρουπακιάς τον Φύσσα

«Ο οδηγός (σ.σ. Ρουπακιάς) πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλιά {...} εκείνη την στιγμή φωνάζει ο Παύλος "με μαχαίρωσε"» κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας - Κατηγορούμενος την απείλησε: «Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ»

Με απειλές ξεκίνησε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη της  Χρυσής Αυγής.

«Πρωταγωνιστής» ήταν ο κατηγορούμενος Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατηθεί όταν η μάρτυς Δήμητρα Ζώρζου τον αναγνώρισε ως συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά.

Η μάρτυρας, η οποία αναγνώρισε στον σωματότυπο του συγκεκριμένου κατηγορουμένου τον συνοδηγό του Ρουπακιά, αποχώρησε από την αίθουσα τρεμάμενη και κλαίγοντας.

«Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ» φώναξε ο Καζατζόγλου που σηκώθηκε από το εδώλιο με επιθετικές διαθέσεις προς την νεαρή μάρτυρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μάρτυρα αν αναγνωρίζει τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας. Η νεαρή κοπέλα γύρισε και κοίταξε στο εδώλιο τους κατηγορουμένους και δείχνοντας τον Ιωάννη Καζαντζόγλου είπε: «Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά».

Πρόεδρος: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;
Μάρτυρας: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι  αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός.

Τότε ο Καζαντζόγλου αφού σηκώθηκε όρθιος, καθ΄ υπόδειξη της προέδρου, είπε: «Κοίταξε με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;»
Μάρτυρας: Ναι.

Τότε  ο κατηγορούμενος με έντονες κινήσεις, και με τον διπλανό του συγκατηγορούμενο να τον κρατά από το χέρι σε μια προσπάθεια  να τον συγκρατήσει, είπε: «Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ».

Η μάρτυρας ζήτησε από την πρόεδρο να διακόψει προσωρινά (διάλειμμα) και κλαίγοντας βγήκε από την δικαστική αίθουσα. Ακολούθησε πανδαιμόνιο μέσα στην δικαστική αίθουσα. «Φασίστες, δεν θα την τρομοκρατήσετε!»  φώναζαν από την πολιτική αγωγή, αλλά και από το ακροατήριο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα απειλές ότι θα της σπάσουν τη μηχανή δέχθηκε από συνηγόρους υπεράσπισης η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη. Η φωτορεπόρτερ προκαλεί τη δυσφορία τους κάθε φορά που επιχειρεί να απαθανατίσει  τους μάρτυρες της υπόθεσης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορούν ότι φωτογραφίζει και τους ίδιους παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Να εξεταστεί η μάρτυρας κατ΄ αντιπαράσταση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Γ. Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της, ζήτησαν στην επανάληψη της διαδικασίας οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Απ' την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν οι έντονες αντιπαραθέσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Ωστόσο η νεαρή μάρτυς υποστήριξε ότι έχει δεχτεί τηλεφωνήματα που προφανώς θεωρεί ότι είναι απειλητικά γιατί είναι από απόκρυψη και δεν της μιλά κανείς από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου.

 
Μάρτυρας: Τρεις είχαν κάνει κλοιό για να τον μαχαιρώσει ο Ρουπακιάς
Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η φοιτήτρια Δήμητρα Ζώρζου, είπε: «Όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο και δύο φίλους του που είχαν μείνει πίσω, έκαναν κλοιό γύρω του κι αυτός αγκάλιασε τον Φύσσα. Είδα δύο κινήσεις του χεριού του. Μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει».
Περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όσα βίωσε ως αυτόπτης μάρτυρας το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού,  κάτοικος της περιοχής, ήταν κατηγορηματική σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των δραστών της επίθεσης. «Τρεις χτυπούσαν έναν», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην τελική επίθεση που δέχτηκαν λίγο πριν τη δολοφονία Φύσσα ο ίδιος και δύο φίλοι του από τουλάχιστον δώδεκα χρυσαυγίτες.

«Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ -ξεκίνησε η μάρτυρας την κατάθεση της- ήμασταν με μια φίλη σε ένα παγκάκι στην Τσαλδάρη και κάποια στιγμή αρχίσαμε να ακούμε φωνές. Βλέπουμε 20 άτομα να κάνουν βόλτα στην Τσαλδάρη. Οι μισοί από αυτούς που ήταν κάτω από 18  φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού. Ήταν δύο ξεχωριστές παρέες. Αρχίζουν και βγαίνουν 20-30 άτομα από την Κεφαλληνίας. Οι φωνές έγιναν πιο έντονες, αυτοί που ήταν πιο μπροστά με τις φανέλες του Ολυμπιακού άρχισαν να φωνάζουν και να κοροϊδεύουν, η δεύτερη ομάδα ήταν με ρούχα παραλλαγής, μαύρες μπλούζες και ήταν αρκετά σωματώδεις.
»Δύο -τρεις κρατούσαν σίγουρα ρόπαλα. Μου πήγε στο μυαλό ότι ήταν χρυσαυγίτες. Έβριζαν "θα σας γαμ..., γ... τη μάνα σας". Αυτοί που φόραγαν μπλούζες του Ολυμπιακού έφυγαν αμέσως. Από μια παρέα με δύο γυναίκες, περίπου δέκα άτομα σύνολο, ακούσαμε να φωνάζουν "μαλάκες, τρέξτε"».

Μάρτυρας: Σοκαριστήκαμε από τις δυνατές φωνές και τα πολλά άτομα που άρχισαν να τρέχουν.
Πρόεδρος: Εξακολουθήσατε να κάθεστε στο παγκάκι;
Μάρτυρας: Ναι, κοκαλώσαμε. Ένιωσα βέβαια ότι δεν κινδύνευα εγώ εκείνη τη στιγμή, αλλά κάποιοι άλλοι. Η παρέα των δέκα πέρασε από μπροστά μας. Ο  Φύσσας είχε μείνει πίσω από τους 20-30, οι οποίοι  ήταν στην  Τσαλδαρη, έχουν περάσει περίπου οι μισοί, κι άρχισαν να χτυπάνε τα παιδιά. Τους χτυπούσαν με κράνη, με χέρια κι ένας σίγουρα με ρόπαλο.
Πρόεδρος: Διήρκεσε πολύ αυτό;
Μάρτυρας: Τίποτε δεν διήρκεσε πολύ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Τρεις χτυπούσαν έναν. Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν. Τους φώναζαν "φύγετε ρε φασίστες". Σηκώθηκα όρθια, έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν από τους δύο τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν, γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι άλλοι 10 και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους 3. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε, όπως και τα 3 παιδιά. Δεν κινούνταν αμάξια. Σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα 3 παιδιά. Γύρισαν προς το αυτοκίνητο και άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν 2-3. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και 2-3 στάθηκαν πίσω από τον Παύλο. Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο.
Πρόεδρος: Πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο;
Μάρτυρας: Ακόμα δεν είχα δει. Βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο. Ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει και ο οδηγός που βγήκε κάνει 2-3 βήματα πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλιά. Δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος, ήταν πολύ κοντά, είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου. Οι άλλοι τρεις του είχαν κάνει έναν κλοιό. Ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο. Εκείνη την στιγμή φωνάζει ο Παύλος «με μαχαίρωσε».  Τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει. Τον οδηγό τον έπιασε ένας της ομάδας ΔΙΑΣ.


Με δάκρυα στα μάτια συνέχισε η μάρτυρας  
Ακολούθως, η μάρτυρας απαντούσε σε συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, οι ερωτήσεις των οποίων προκάλεσαν για  άλλη μια φορά την αντίδραση της υπεράσπισης.
Πολιτική αγωγή: Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ήταν οργανωμένη επίθεση; 
Μάρτυρας: Ότι υπήρχαν δύο ειδών επιθέσεις αλλά και το αυτοκίνητο που ήρθε ξαφνικά ανάποδα.
Πολιτική αγωγή: Όταν βγήκε ο Ρουπακιάς από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε αμέσως στον Παύλο ή συνομίλησε με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες;
Μάρτυρας: Κατευθείαν στον Παύλο.
Πολιτική αγωγή: Η  παρέα του Παύλου με την εμφάνιση της προκαλούσε τρόμο;
Μάρτυρας: Όχι , σε αντίθεση με τους άλλους.
Πολιτική αγωγή: Το σύνθημα " αίμα, τιμή  «Χρυσή Αυγή» τι σας λέει;
Μάρτυρας: Τους εκφράζει και ξεχωρίζει όπως πιστεύουν τη φυλή από τους άλλους.
Πολιτική αγωγή: Πριν τη διακοπή της συνεδρίασης φοβηθήκατε.
Μάρτυρας: Βέβαια.
Πολιτική αγωγή: Από τις απειλές του κου Καζαντζόγλου.
Υπεράσπιση: Αυτό είναι λάσπη, αν έχει γίνει  κάποιο αδίκημα να το καταγγείλει ο  παθών.  

Η πρόεδρος του δικαστηρίου βλέποντας δάκρυα  στα μάτια της μάρτυρας διέκοψε ξανά για μισή ώρα  τη συνεδρίαση.

Πρόεδρος προς τη μάρτυρα: Αν δεν μπορείτε να συνεχίσετε πείτε μας, γιατί βλέπω το πρόσωπο σας κάπως... Βλέπω κλάματα στα μάτια, ο μάρτυρας πρέπει αβιάστα και ανεπηρέαστα να καταθέτει για να μας βοηθήσει να φτάσουμε στην αλήθεια. Θα κάνουμε διακοπή μισής ώρας κι αν είναι σε θέση η μάρτυρας συνεχίζουμε, αλλιώς πάμε για την επόμενη συνεδρίαση.

Στην επανάληψη της διαδικασίας η μάρτυρας είπε ότι είναι πολύ ταραγμένη και δεν μπορεί να συνεχίσει την κατάθεσή της με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για τις 2 Δεκεμβρίου.
 
Λίγο πριν τη διακοπή ο συνήγορος του κατηγορουμένου ζήτησε εξ ονόματός του τον λόγο για να πει ότι βυσσοδομούν σε βάρος του πελάτη του τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε να προσέχει να είναι ευπρεπείς οι εκφράσεις του.

Συνήγορος:  Αναφέρουν ψευδώς ότι απείλησε την κυρίαα Ζωρζου.
Πρόεδρος: Τι σχέση έχει αυτό με εμάς, αν έγινε σε ώρα διακοπής; Δεν έγινε κάτι ενώπιόν μας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr