Στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής

Κατέβηκαν ξανά και τονίζουν ότι θα δώσουν αγώνα για να μην χάσουν τις δουλειές τους 

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής
Ένα πούλμαν με περίπου 50 μεταλλωρύχους κατέφτασε λίγο πριν τις 12:30 έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος επί της λεωφόρου Μεσογείων. Οι μεταλλωρύχοι κατέβηκαν ξανά από τη Χαλκιδική στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν για το επικείμενο κλείσιμο των μεταλλείων το οποίο ανακοίνωσε χθες η Eldoraldo Gold.


Η διοίκηση της καναδικής εταιρείας στις 14:00 έχει συνάντηση με τον υπουργό, Παναγιώτη Σκουρλέτη με τους μεταλλωρύχους να τονίζουν ότι θα δώσουν αγώνα, ώστε να μην χάσουν τις δουλειές τους. 
Κλείσιμο



Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη οι Καναδοί ανακοίνωσαν αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής, με την απόλυση σε πρώτη φάση 600 εργαζομένων, συνδέοντας την στάση που θα κρατήσουν στην επένδυση από την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στην χορήγηση των σχετικών αδειών για την υλοποίηση του έργου και δίνοντας διορία μέχρι το τέλος του α' τριμήνου του 2016.

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις η κυβέρνηση τράβηξε στα άκρα την κόντρα με την Eldorado Gold και αντί να αναζητήσει μια λύση, ο κ. Σκουρλέτης επέβαλε πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ  για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», με αποφάσεις με τις οποίες έκαναν δεκτές τις σχετικές εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος. Μάλιστα, αυτό συνέβη τη στιγμή που η Κομισιόν ήδη έστειλε μήνυμα με νόημα στην Αθήνα λέγοντας πως η Ελλάδα πρέπει να προσελκύει και να κρατά τις επενδύσεις. 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης