Μωράκι με γρίπη δίνει μάχη για τη ζωή του

Μωράκι με γρίπη δίνει μάχη για τη ζωή του

Αλλα επτά παιδιά έχουν εκδηλώσει γρίπη με βαριές επιπλοκές και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ - Στους 13 οι νεκροί

Μωράκι με γρίπη δίνει μάχη για τη ζωή του
Άκρως απειλητική για τα μωρά και τα παιδιά αποδεικνύεται η φετινή γρίπη. 

Ένα παιδάκι εννέα μηνών που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» δίνει μάχη για τη ζωή του, ενώ τουλάχιστον άλλα επτά παιδιά ηλικίας 19 μηνών έως 15 χρόνων έχουν εκδηλώσει γρίπη με βαριές επιπλοκές και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή σε θάλαμο νοσοκομείων της Αθήνας.

Κλείσιμο
Η σημερινή καταγραφή των κρουσμάτων της γρίπης περιλαμβάνει ένα μωρό 19 μηνών, ένα παιδί δύο χρόνων και ένα παιδί 11 χρόνων που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές. Ένα παιδί 15 χρόνων νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων Πεντέλης. Και στις τέσσερις περιπτώσεις έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι πρόκειται για το στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1).

Χθες είχαν καταγραφεί δύο κρούσματα γρίπης σε παιδιά ηλικίας 9 μηνών και 8 χρόνων, τα οποία εισήχθησαν για νοσηλεία στο Παίδων. Ένα 4χρονο παιδί βρισκόταν στο Ωνάσειο. Ο σημερινός απολογισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει θανατηφόρα περιστατικά (ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 13 όπως και το προηγούμενο 24ωρο) αλλά περιλαμβάνει νέα βαριά περιστατικά εποχικής γρίπης (άλλοι 11 ασθενείς εκδήλωσαν την νόσο στην πιο βαριά μορφή της και εμφάνισαν επιπλοκές.
 
Συνολικά, σήμερα 60 ασθενείς με γρίπη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νοσηλευομένων σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους που ενέσκηψε η επιδημία γρίπης. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης