Υπόθεση Γκλέτσου: Τελικά πώς πρέπει να ψήνεται το ψάρι;

Υπόθεση Γκλέτσου: Τελικά πώς πρέπει να ψήνεται το ψάρι;

Το Twitter και τα ψάρια του Απόστολου -To σχόλιο του Λιάγκα για την αποκάλυψη

Υπόθεση Γκλέτσου: Τελικά πώς πρέπει να ψήνεται το ψάρι;
Σε βαθύ υπαρξιακό προβληματισμό φαίνεται πως έπεσε η ελληνική κοινωνία ύστερα από την αποκάλυψη του δημάρχου Στυλίδας, κ. Απόστολου Γκλέτσου ότι έχει δοκιμάσει τη σεξουαλική επαφή με άνδρα.

Κατόπιν αυτής της παραδοχής και με δεδομένη την υπερχειλίζουσα, παροιμιώδη σχεδόν και οπωσδήποτε ξακουστή, αρρενωπότητα του κ. Γκλέτσου, ένας ολόκληρος κόσμος μοιάζει να κατέρρευσε με ένα και μόνο χτύπημα: «Εάν ακόμη και ο Γκλέτσος το 'χει περάσει λαδορίγανη το λιθρίνι, τότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον ανδρισμό κανενός σε αυτή τη χώρα». Κάπως έτσι τίθεται το ζήτημα -και δεν είναι διόλου επουσιώδες. Επιπλέον, από τη Τετάρτη το βράδυ και εξής, κανένας άνδρας δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το ψήσιμο των ιχθύων σαν μια απλή, άμοιρη συμβολισμών περί τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αθώα διαδικασία: «Πες μου πώς ψήνεις την κουτσομούρα, να σου πω ποιος/ποια είσαι» ή «έλα, μην μου καμώνεσαι τον παρθένο, σε είδα που τη γύρισες κι απ' την άλλη μεριά τη σφυρίδα» κ.ο.κ.

Κλείσιμο
Αμέσως μετά την επίμαχη εξομολόγηση του κ. Γκλέτσου, διάσημοι Έλληνες, όπως ο παρουσιαστής του Πρωινού Αντ1, κ. Γιώργος Λιάγκας, έσπευσαν να μοιραστούν δημοσίως τον προβληματισμό τους για το ποιος είναι ο ορθός τρόπος ψησίματος του ψαριού: «Δηλαδή εμείς που ψήνουμε το ψάρι από τη μια μεριά, είμαστε βλάκες; Εγώ το ψάρι έτσι το βάζω, έτσι το βγάζω, δεν το έχω ψήσει ποτέ από την άλλη μεριά. Λες να μ' αρέσει; Είπε ο Γκλέτσος ότι εάν το ψήσουμε το ψάρι κι απ' τις δύο μεριές θα γίνουμε πιο νέοι», σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας. Και ευθύς πρόσθεσε ότι «το ότι ο Γκλέτσος πήγε μια φορά με άντρα δεν τον καθιστά ομοφυλόφιλο. Κοιτάξτε πόσο αντρικά χορεύει το ζεϊμπέκικο».

Σε ό,τι αφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε παλιρροϊκό κύμα αναρτήσεων, γεγονός που αποτυπώνει ότι ο Απόστολος Γκλέτσος ξεκλείδωσε κάποιο από τα πάμπολλα συρτάρια με τα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας. Ορισμένοι, δε, διακρίνουν πίσω από την αμηχανία και τον σαρκασμό, το φάντασμα της ομοφοβίας -έστω όμως ότι αυτή η παρατήρηση ανήκει σε ένα πλαίσιο προχωρημένης ερμηνείας. Σε πρώτο επίπεδο, στα social media καταγράφηκαν σχόλια όπως «Γατάκι Σπαλιάρα, ο Γκλέτσος το τερμάτισε με τις γυναίκες κι έχει πιάσει τους άντρες».

- «Θα γινει remake του 'Ψίθυροι Καρδιάς» κι ο Γκλετσος θα γουστάρει τον Ταμτάκο».

- «Διάβασα την πιο 'ψεκασμένη' άποψη EVER: Ο Γκλέτσος βγήκε να κάνει ίντριγκα για να καλύψει τον κυβερνητικό ξυλοδαρμό από την Ευρώπη.
Είναι κάθετο αυτό. Χαζέψαμε».

- «Έρχεται το τέλος. Τα πάντα καταρρέουν. Μέχρι κι ο Γκλέτσος τον ψιλοέπαιρνε».

- «Οι Λαμιώτες καλού κακού πάνε τοίχο-τοίχο, μην τυχόν τους πετύχει πουθενά ο Γκλέτσος».

- «Για να στο πω αλλιώς για να καταλάβεις:
- Η τσιπούρα τον τινάζει τον κουραμπιέ.
- Η αθερίνα το γυαλίζει το πόμολο.
- Το κεφαλόπουλο λαδώνει το παξιμάδι.
- Η γαρίδα μελώνει τις δίπλες.

Και ο Γκλέτσος το αλεύρωσε το μπαρμπούνι. Και μετά σούρωσε και την ψαρόσουπα! Όλα για τον άνθρωπο είναι!»

- «Γι' αυτό σ' αγαπώ!!! Γιατί έκανες τον Κωστόπουλο να παραδεχτεί ότι δεν έχει πάει με άντρα... Μα τι άλλο θα ακούσω Παναγία μου!»

- «Δεν με απασχολεί που έχει πάει με άνδρα ο Γκλέτσος. Εγώ πάντα θα ελπίζω ότι πηγαίνει και με γυναίκες η Μόνικα Μπελούτσι».

Υπήρξε δε και μία ενδελεχής ανάλυση της οπισθοδρόμησης στη δεκαετία του '90 η οποία σηματοδοτήθηκε με την ομολογία του δημάρχου Στυλίδας ότι έχει πειραματιστεί με την ομόφυλη σεξουαλικότητα:

«Καλησπέρα φίλοι μου, κι ευτυχισμένο το 1990. Θα είναι μια ταραχώδης δεκαετία αυτή, θα φύγουν η Αλίκη, ο Αντρέας, η Μελίνα, αλλά θα τα καταφέρουμε. Τι εννοείτε παραλογίζομαι, έχουμε 2016; Καλά ΟΚ» κ.λπ.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης