«Η Μίνα φορούσε ζώνη και το τζιπ του Παντελίδη είχε αυξημένη ταχύτητα»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αρναούτη, η ζώνη ασφαλείας που φορούσε η 30χρονη είχε σαν αποτέλεσμα, παρά τη σοβαρή κατάσταση και τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία της, να μην τραυματιστεί στο κεφάλι

Σε μάντρα, στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, εκεί όπου φυλάσσεται το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, μετέβη, σήμερα, ο δικηγόρος της οικογένειας Αρναούτη, κ. Γιάννης Κωλέττης. Παρουσία αστυνομικών, δύο τεχνικοί σύμβουλοι μαζί με τον δικηγόρο της Μίνας Αρναούτη, έλεγξαν το τζιπ που οδηγούσε ο αδικοχαμένος καλλιτέχνης προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την ολοκλήρωση της έρευνας. 

Η σημερινή έρευνα γίνεται μία μέρα μετά τον έλεγχο του αυτοκινήτου από την κατασκευάστρια εταιρεία και τον πραγματογνώμονα Χρήστο Δέδε, της οικογένειας Παντελίδη. Εν τω μεταξύ ο δικηγόρος της οικογένειας Αρναούτη μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι από την πλευρά τους δεν υπάρχουν αλλαγές ως προς το αρχικό πόρισμα σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν την  ταχύτητα και τη θέση της Μίνας Αρναούτη. 

«
Το τζιπ του Παντελή Παντελίδη έτρεχε με αυξημένη ταχύτητα. Αυτό είναι το πόρισμα έπειτα από την εξονυχιστική έρευνα που πραγματοποίησαν δύο τεχνικοί σύμβουλοι για λογαριασμό της οικογένειας Αρναούτη. Επίσης, η Μυρσίνη καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και φορούσε ζώνη ασφαλείας». 
 
Η ζώνη ασφαλείας που φορούσε η 30χρονη κοπέλα είχε σαν αποτέλεσμα, παρά τη σοβαρή κατάσταση και τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία της, να μην τραυματιστεί στο κεφάλι δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στους θεράποντες ιατρούς.

Πως εξελίσσεται η κατάσταση της Μίνας Αρναούτη
Έναν μήνα νοσηλείας συμπληρώνει η Μίνα Αρναούτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», διασωληνωμένη και σε καταστολή.
 
Η 30χρονη, συνεπιβάτης του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη στο τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου, «βγήκε» μερικά 24ωρα από τη μηχανική αναπνευστική υποστήριξη και το τεχνητό κώμα αλλά ο οργανισμός της δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που απαιτούνταν λόγω των σοβαρών χειρουργικών επεμβάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί (θωρακοχειρουργικό και ορθοπεδικό).
 
Τις τελευταίες έντεκα ημέρες η Μίνα Αρναούτη είναι και πάλι σε υποστήριξη της αναπνευστικής της λειτουργίας – οι γιατροί της έκαναν τραχειοστομία.  Η τραχειοστομία είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτάνει ο αέρας στους πνεύμονες παρακάμπτοντας τη μύτη και το στόμα, που εφαρμόζεται σε ασθενείς που πρέπει να παραμείνουν σε αναπνευστήρα για περισσότερο από 2 εβδομάδες. Επιτρέπει επίσης στους γιατρούς να ελέγχουν την αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία της ασθενούς. Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα, πάντως, δεν κρίνεται ότι η Μίνα Αρναούτη μπορεί να αποσωληνωθεί ακόμη.
 
Σε ό,τι αφορά την καταστολή, επιχειρείται σταδιακά η «επαναφορά» της ασθενούς από τη νάρκωση  προκειμένου επίσης να ελέγχεται το επίπεδο συνείδησης της και η επαφή με το περιβάλλον. Ιατρικές πηγές του νοσοκομείου θεωρούν πως η εικόνα της «διεγερτικής» ασθενούς έχει βελτιωθεί πολύ, αλλά παραμένει ακόμη «αρκετά θολωμένη» ώστε να μπορέσει να «ξυπνήσει» και να μιλήσει.
 
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, υπάρχει ο σωλήνας της τραχειοστομίας που παρεμβαίνει στη φυσιολογική διαδικασία της ομιλίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη κι αν αποκατασταθεί η αναπνευστική λειτουργία της Μίνας Αρναούτη, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες έξι ημέρες για να επουλωθεί η πληγή που αφήνει η τραχειοστομία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr