ΙΣΑ: Σε κίνδυνο οι ασθενείς από την εγκληματική ολιγωρία του υπουργείου Υγείας

Δεκάδες ασθενείς κινδυνεύουν καθημερινά παραμένοντας στην λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ - Ο ΙΣΑ κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για ηθική αυτουργία για τις ζωές που χάνονται

Eγκληματική αποδεικνύεται η ολιγωρία του υπουργείου Υγείας να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΕΣΥ. Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), στη μακρά λίστα των «θυμάτων» των κλειστών ΜΕΘ προστέθηκε μια ακόμη ασθενής, μια 80χρονη που βρίσκεται διασωληνωμένη από το Σάββατο το μεσημέρι, σε κοινό θάλαμο, σε νοσοκομείο της Αττικής, σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεκάδες ασθενείς κινδυνεύουν καθημερινά παραμένοντας στην λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Μπορεί οι ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή πλέον να μην αγγίζουν τους θλιβερούς αριθμούς των περασμένων μηνών, οπότε ο αριθμός της λίστας έφτασε και τα 78 άτομα, αλλά οι κλίνες ΜΕΘ παραμένουν περιζήτητες και σωτήριες, όταν βρεθούν.

Ο ΙΣΑ κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για ηθική αυτουργία για τις ζωές που χάνονται. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης καθυστέρησε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα –όπως αποδείχθηκε- με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύουν ασθενείς.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι επικίνδυνη για τη Δημόσια υγεία. Τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει δεκάδες κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Το υπουργείο Υγείας όχι μόνον δεν άνοιξε τις κλειστές κλίνες μέσα στον Απρίλιο όπως είχε δεσμευθεί αλλά τίναξε στον αέρα το σχετικό διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς καθημερινά να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο ΙΣΑ θα ζητήσει να αποδοθούν όχι μόνο ηθικές αλλά και άλλου είδους ευθύνες σε όσους έχουν οδηγήσει το Σύστημα Υγείας σε αυτή την κατάσταση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr