Αιτωλοακαρνανία: Έκλεβαν φορτηγά και τα πωλούσαν ή τα διέλυαν

Σπείρα είχε ρημάξει Ι.Χ. φορτηγά, τα οποία μετέφερε σε αποθήκες που διατηρούσαν στο Αίγιο και τον Ασπρόπυργο και παραποιούσε τους αριθμούς πλαισίου για να τα πουλήσει 

Μέλη οργανωμένης σπείρας είχαν ρημάξει τους τελευταίους μήνες τα Ι.Χ. φορτηγά, τα οποία έκλεβαν από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, τα μετέφεραν σε αποθήκες που διατηρούσαν στο Αίγιο και τον Ασπρόπυργο και παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου για να τα πουλήσουν ολόκληρα ή τμήματά τους ως ανταλλακτικά.

Με ταυτόχρονη επιχείρηση ανδρών της Ασφαλείας Μεσολογγίου και Μεγάρων, συνελήφθησαν στα Μέγαρα ένας 25χρονος και ένας 23χρονος, στο Μεσολόγγι ένας  27χρονος και στο Αιτωλικό ένας 19χρονος, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα τέσσερα μέλη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 48, 32, 27 και 19 χρόνων. Όλοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί επτά κλοπές φορτηγών που είχαν γίνει από τις 21 Φεβρουαρίου σε περιοχές του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού, του Νεοχωρίου και της Κατοχής. Τρία από τα φορτηγά έχουν βρεθεί και αποδοθεί στους κατόχους τους. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν στην κατοχή των δραστών τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ως προπομπούς κατά τη μεταφορά των κλεμμένων οχημάτων, πέντε κινητά, δέκα κατσαβίδια, μια λίμα, ένα τρυπάνι, δύο ζευγάρια γάντια και πλήθος αποδείξεων από διόδια που ταυτίζονται με τις ημερομηνίες που έγιναν οι κλοπές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr