Εννέα τελικά οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες - Εκτός το MEGA
Δεκτές έγιναν οι προσφυγές του επιχειρηματικού σχήματος συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη αλλά και της κυπριακής εταιρείας - Απορρίφθηκε η προσφυγή του MEGA - Διαβάστε όλες τις αποφάσεις
Αντίθετα απορρίφθηκε η προσφυγή του MEGA. Σημειώνεται, επίσης, ότι βάσει των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα της ΓΓΕ απορρίφθηκαν όλες οι άλλες προσφυγές που κατατέθηκαν.
Τις εννέα εταιρείες που συνεχίζουν στον διαγωνισμό ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11 και με επίσημη ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στην οποία αναφέρονται τα εξής:
Σήμερα Πέμπτη 11/8/2016 ανακοινώθηκε ο οριστικός κατάλογος των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Το πρωί αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις προδικαστικές προσφυγές, που είχαν καταθέσει όλοι οι υποψήφιοι και εξετάστηκαν από την Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων.
Στη συνέχεια η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ανακοίνωσε τον οριστικό κατάλογο των υποψηφίων και οι οποίοι είναι:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
9. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED,
Η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), αποκλείστηκε από την περαιτέρω διαδικασία για τους λόγους που αναφέρονται στην σχετική απόφαση με Αρ.Πρωτ.202/10.8.2016
Ανοιγμα Κουρουμπλή για περισσότερες από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες
«Στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ... Θα το δούμε» είπε σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθούν τελικά πάνω από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Όπως σημείωσε, «δεν πρέπει να λέμε πως τα πράγματα θα κινηθούν με μία λογική απολυτότητας». Υπογράμμισε πάντως ότι η δημοπρασία των αδειών θα γίνει με διαφάνεια και ότι η ανάθεση του έργου στην εταιρεία Singular Logic αποδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Ερωτηθείς για τις ιδιωτικές επενδύσεις στο Ελληνικό και της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε πως τα έργα θα υλοποιηθούν κανονικά.
Όταν ρωτήθηκε ειδικά για τις ενστάσεις που υπήρξαν από στελέχη της κυβέρνησης για τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός έκανε λόγο για «μεγάλο θόρυβο» που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και απέδωσε τις επίμαχες διαφοροποιήσεις σε μία συνολική προσπάθεια ενίσχυσης των συμφερόντων του Δημοσίου στα έργα.
Την έκθεση υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, ο οποίος μέσα από τον φακό του αποτυπώνει τη σύνδεση της βιομηχανίας με την τέχνη, αναδεικνύοντας τις αθέατες διαδρομές της ελληνικής μεταλλουργίας
Το πρόγραμμα ReStart της Mastercard συνδυάζει τη γαστρονομία με έναν κοινωνικό σκοπό, με στόχο την υποστήριξη και ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.