Εξαρθρώθηκε η σπείρα μετά το τροχαίο του εμπόρου ναρκωτικών στα Ιωάννινα

Εξαρθρώθηκε η σπείρα μετά το τροχαίο του εμπόρου ναρκωτικών στα Ιωάννινα

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών στη Λάρισα, συνελήφθησαν έξι Έλληνες ηλικίας από 22 ως 38 χρόνων και ένας 24χρονος Βούλγαρος, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τριών Ελλήνων και δύο Αλβανών ηλικίας από 31 ως 37 χρόνων που είναι όλοι μέλη της οργάνωσης η οποία χρησιμοποιούσε ακόμη και… drone για να διακινεί ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε η σπείρα μετά το τροχαίο του εμπόρου ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Εξαρθρώθηκε η σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην οποία είχε αρχηγικό ρόλο ο 31χρονος Έλληνας ισοβίτης που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην προσπάθειά του να διαφύγει στην Αλβανία για να αποφύγει τη σύλληψη.

Κλείσιμο


Κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών στη Λάρισα, συνελήφθησαν έξι Έλληνες ηλικίας από 22 ως 38 χρόνων και ένας 24χρονος Βούλγαρος, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τριών Ελλήνων και δύο Αλβανών ηλικίας από 31 ως 37 χρόνων που είναι όλοι μέλη της οργάνωσης η οποία χρησιμοποιούσε ακόμη και… drone για να διακινεί ναρκωτικά!

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος έπαιξε ρόλο η σύλληψη ενός 23χρονου Έλληνα που εμβόλισε δύο υπηρεσιακά οχήματα όταν προσπάθησαν να τον σταματήσουν για έλεγχο και τους προκάλεσε σημαντικές ζημιές. Στο Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν, βρέθηκαν πέντε συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους τεσσάρων κιλών και 782,7 γραμμαρίων, 530 ευρώ και δύο κινητά και κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ήταν ένας από τους μεταφορείς ναρκωτικών της εγκληματικής οργάνωσης του 31χρονου.



Στα σπίτια των μελών του κυκλώματος και σε διάφορες «καβάντζες» που χρησιμοποιούσαν, κατασχέθηκαν ακόμη 821,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 208,8 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, πάνω από 23 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 257 ναρκωτικά και 450 αναβολικά χάπια, ένα φιαλίδιο με σκόνη άγνωστης σύνθεσης, πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές, ένας σουγιάς, 25 κροτίδες, ένα πυροτέχνημα και ένα tablet.

Τόσο στο αυτοκίνητο του 31χρονου που βρήκε το θάνατο στο τροχαίο, όσο και στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν 44.877 ευρώ και 430 δολάρια που προέρχονταν από το εμπόριο ναρκωτικών. Σε ένα χώρο στάθμευσης κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και δυο μοτοσικλέτες με τις οποίες γινόταν η διακίνηση, καθώς και 19 κινητά, 21 κάρτες SIM και έξι πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους. Βρέθηκε, ακόμη, η τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή τύπου drone με την οποία έλεγχαν αν τους παρακολουθούσαν αστυνομικοί!



Τα μέλη της σπείρας παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με κατηγορίες κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας, αντίσταση και απείθεια, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη υπόλοιπων συνεργών τους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης