Χίος: Μετανάστες έκαψαν σκηνές, έσπασαν αυτοκίνητα και καταστήματα
Πρώτα διέρρηξαν κατάστημα με βεγγαλικά - Πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ - Προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον 4 οχήματα - Χρειάστηκε έφοδος της αστυνομίας για να σταματήσουν τα έκτροπα
Πρωτόγνωρα σκηνικά για τα δεδομένα της Χίου εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με μαινόμενους μετανάστες να βάζουν φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας, να ρίχνουν βεγγαλικά στα γύρω σπίτια και στη συνέχεια να σπάνε αυτοκίνητα και καταστήματα περιμετρικά της δομής φιλοξενίας.
Σύμφωνα με τους περίοικους όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ όταν ομάδα μεταναστών έσπασε κατάστημα βεγγαλικών της περιοχής παίρνοντας από μέσα μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων.
Στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στον καταυλισμό και ανάβοντάς τα άρχιζαν να τα πετούν στα γειτονικά σπίτια με τους περίοικους να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια.
Κλείσιμο
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης με τα βεγγαλικά
Η συνέχεια δόθηκε εντός του καταυλισμού που λίγα λεπτά αργότερα παραδόθηκε στις φλόγες. Εξαιτίας της πυρκαγιάς το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού καταστράφηκε.
Βίντεο: Ο καταυλισμός στις φλόγες
Όμως οι μετανάστες δεν έμειναν εκεί: στην παρουσία των πρώτων κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στον δρόμο αντέδρασαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να σπάσουν 4 αυτοκίνητα καθώς και καταστήματα της περιοχής.
Βίντεο: Δείτε τα σπασμένα αυτοκίνητα και τις ζημιές σε μαγαζιά
Παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι μετανάστες δεν υποχωρούσαν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στον καταυλισμό. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός.
Το σενάριο της οργανωμένης επίθεσης των μεταναστών ενισχύει το περιστατικό ότι κρατούσαν μέχρι και taser στα χέρια τους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό με ποιο τρόπο τα προμηθεύτηκαν.
Την παρουσία των περίοικων ενίσχυσαν πολίτες, κυρίως από τη γειτονιά , που κρατούσαν σίδερα και ξύλα στα χέρια προκειμένου να αμυνθούν.
Την έκθεση υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, ο οποίος μέσα από τον φακό του αποτυπώνει τη σύνδεση της βιομηχανίας με την τέχνη, αναδεικνύοντας τις αθέατες διαδρομές της ελληνικής μεταλλουργίας
Το πρόγραμμα ReStart της Mastercard συνδυάζει τη γαστρονομία με έναν κοινωνικό σκοπό, με στόχο την υποστήριξη και ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.