Καταδίκη «καφετζούς» στην Καλαμάτα που έλεγε ότι λύνει μάγια

O μηνυτής δεν κατάφερε να αποδείξει ότι το ποσό που του είχε αποσπάσει ξεπερνούσε τα 22.000 ευρώ και έτσι, η «μάντισσα» κρίθηκε ένοχη για απλή απάτη

Οι προβλέψεις που έλεγε πως έκανε και ο… καφές, δεν βοήθησαν και ιδιαίτερα Kαλαματιανή, η οποία δικάσθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για απάτη σε βάρος άντρα ο οποίος την κατήγγειλε για απάτη, καθώς του είχε αποσπάσει χρήματα.

Η γυναίκα, που δεν παραστάθηκε στη διαδικασία, είχε κατηγορηθεί για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας κατ΄ εξακολούθηση, όμως ο μηνυτής δεν κατάφερε να αποδείξει ότι το ποσό που του είχε αποσπάσει ξεπερνούσε τα 22.000 ευρώ και έτσι, η «μάντισσα» κρίθηκε ένοχη για απλή απάτη (ποσού περίπου 1000 ευρώ) και δικάσθηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.
 
Κέντρο πρόβλεψης


Η υπόθεση διαδραματίσθηκε από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο του 2010, όταν ο μηνυτής απευθύνθηκε στο κέντρο πρόβλεψης που λειτουργούσε η κατηγορούμενη, ψυχολογικά φορτισμένος από διάφορα περιστατικά που είχαν συμβεί στη ζωή του. Η κατηγορούμενη τον έπεισε ότι του έχουν κάνει μάγια, όπως επίσης και στη μητέρα του, την οποία ο μηνυτής είχε χάσει όταν ήταν ακόμα παιδί. Μάλιστα, σύμφωνα με το μηνυτή, η κατηγορούμενη του είπε πράγματα για τη ζωή του που τον εντυπωσίασαν το πως τα «μάντεψε» και έτσι πείσθηκε ακόμα περισσότερο.
Αρχικά, για να του λύσει όπως του υποσχέθηκε τα μάγια, του ζήτησε το ποσό των 1400 ευρώ, καθώς θα συνεργαζόταν και με πιο έμπειρους συναδέλφους της στην Αθήνα, γιατί η υπόθεσή του ήταν δύσκολη.
Μετά, σύμφωνα με το μηνυτή, του ζήτησε κι άλλα χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως ότι πρέπει να γίνουν επιπρόσθετα πράγματα, να αγορασθούν κάποια αντικείμενα που είναι ακριβά για να λυθούν τα μάγια, βότανα, κ.λπ., τα οποία της έδωσε.
 
Με πολλές ικανότητες


Ο μηνυτής επίσης, είπε ότι η κατηγορούμενη, τον έπεισε ότι η ίδια είχε ιδιαίτερες μεταφυσικές και μαντικές ικανότητες και μπορούσε να επηρεάσει τα άτομα που του έχουν κάνει μάγια.
Ο ίδιος πειθόταν όλο και περισσότερο και όπως κατέθεσε, της έδωσε χρήματα τουλάχιστον 5-6 φορές, ωστόσο, δεν μπόρεσε να αποδείξει με έγγραφα την καταβολή αυτών των χρημάτων.
Μάλιστα, όταν άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, όσες φορές ο ίδιος προσπαθούσε να ξεκόψει, η κατηγορούμενη έβρισκε τρόπο για να τον ξαναφέρνει κοντά της, ενώ, όπως είπε, κάποια στιγμή άρχισε να λαμβάνει στο σπίτι του και περίεργα αντικείμενα, τα οποία δεν είχαν αποστολέα και αυτά του προκάλεσαν φόβο.
Όταν όμως όλα αυτά τα εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του, τον προέτρεψαν να την καταγγείλει και έτσι η «μάντισσα» βρέθηκε κατηγορούμενη.

Πηγή: tharrosnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr