Οργιάζει ο παράνομος τζόγος σε όλη τη χώρα

Οι αρχές οδήγησαν στους κατά τόπους εισαγγελείς συνολικά 28 άτομα ενώ κατέσχεσαν και σημαντικά χρηματικά ποσά που προέρχονταν από τον παράνομο τζόγο.

Μπαράζ συλλήψεων για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιχνιδιών κάθε είδους εξαπέλυσαν οι αστυνομικές αρχές σε όλη την Ελλάδα, οδηγώντας στους κατά τόπους εισαγγελείς συνολικά 28 άτομα ενώ κατέσχεσαν και σημαντικά χρηματικά ποσά που προέρχονταν από τον παράνομο τζόγο.

*** Έξι Έλληνες ηλικίας 24 ως 43 και δύο Αλβανοί ηλικίας 25 και 32 χρόνων συνελήφθησαν σε μια καφετέρια στην πόλη της Κέρκυρας μαζί με τον 48χρονο ιδιοκτήτη και έναν 36χρονο, οι οποίοι είχαν μετατρέψει το κατάστημα σε χαρτοπαικτική λέσχη διοργανώνοντας τουρνουά για το παράνομο τυχερό παιχνίδι πόκερ “Texas Hold ‘em”. Κατά την επιχείρηση της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. κατασχέθηκαν 2.095 ευρώ, τρεις βαλίτσες με μάρκες διαφόρων χρωμάτων και 46 τράπουλες και οι δέκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

*** Στο Ναύπλιο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας οκτώ Έλληνες ηλικίας από 37 ως 71 χρόνων, μεταξύ των οποίων ο 44χρονος προσωρινά υπεύθυνος ενός καφενείου που είχε επιτρέψει στους υπόλοιπους να παίζουν το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Θανάσης». Στο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με την πράσινη τσόχα κατασχέθηκαν οι τράπουλες και 2.875,5 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ αναζητείται η 65χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

*** Στον Αμπελώνα Λάρισας, συνελήφθησαν ο 29χρονος προσωρινά υπεύθυνος ενός Ίντερνετ καφέ και τέσσερις θαμώνες ηλικίας 18 ως 31 χρόνων, οι οποίοι έπαιζαν το απαγορευμένο παιχνίδι “πόκα”. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν έξι τράπουλες, 273 φύλλα τράπουλας, 26 μάρκες και 1.003,3 ευρώ και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται για να συλληφθεί.

*** Στην Κατερίνη, οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έφοδο σε ένα καφενείο και συνέλαβαν τρεις υπαλλήλους και οκτώ θαμώνες, επτά Έλληνες και μια Ρουμάνα ηλικίας 32 ως 68 χρόνων. Οι υπάλληλοι πίστωναν μέσω κεντρικού server μονάδες πονταρίσματος σε οκτώ υπολογιστές που ήταν συνδεδεμένοι με ειδικό λογισμικό για το παράνομο τυχερό παιχνίδι «φρουτάκια» όπου έπαιζαν οι παίκτες. Οι υπολογιστές κατασχέθηκαν μαζί με 690 ευρώ από τα κέρδη που είχε συγκεντρώσει ο 63χρονος υπεύθυνος του καταστήματος. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ αναζητείται ο 50χρονος ιδιοκτήτης του καφενείου που απουσίαζε.

*** Στο Ηράκλειο, συνελήφθησαν ο 42χρονος υπεύθυνος του καφενείου μιας 22χρονης η οποία απουσίαζε και πέντε θαμώνες ηλικίας 36, 24, 37 ,28 και 41 χρόνων στους οποίους είχε επιτρέψει να παίζουν μπαρμπούτι. Τα ζάρια κατασχέθηκαν μαζί με 525 ευρώ από τη διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού και οι έξι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

*** Στη Δράμα, άνδρες της Ασφάλειας και του αστυνομικού τμήματος  συνέλαβαν σε ένα καφενείο τρεις Έλληνες ηλικίας 66, 64 και 60 χρόνων που έπαιζαν μπαρμπούτι και τον 64χρονο προσωρινά υπεύθυνο που τους επέτρεπε το απαγορευμένο παιχνίδι. Κατασχέθηκαν τέσσερα ζάρια και 252 ευρώ και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και τον 29χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος που απουσίαζε.

*** Στην Κρανιά Πρέβεζας, συνελήφθησαν o 45χρονoς ιδιοκτήτης ενός καφενείου τρεις θαμώνες ηλικίας 25, 32 και 35 χρόνων οι οποίοι έπαιζαν πόκερ σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, πάνω στο οποίο κατασχέθηκαν 202 μάρκες και 130 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr