Συνεργασία του Μουσείου Μανιταριών Μετεώρων και του ΤΕΙ Θεσσαλίας
13.03.2017
18:11
Η συμφωνία αφορά την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου αλλά και την ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας
Μία σημαντική συμφωνία υπέγραψαν πριν λίγες μέρες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Η συμφωνία αφορά την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου αλλά και την ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας, μέσα από την προβολή «ισχυρισμών διατροφής και υγείας» που διαθέτουν τα προϊόντα.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ορθολογικό επανασχεδιασμό των προϊόντων, ο οποίος διατηρεί στο ακέραιο τη μοναδική γεύση των μανιταριών ενώ ταυτόχρονα επαυξάνει τις βιολειτουργικές τους ιδιότητες, καθώς και εκείνες των υπολοίπων πρώτων υλών.
Είναι μία πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαντική, αφού κατά βάση «σφραγίζεται» η ποιότητα των προϊόντων, από τους κατεξοχήν αρμόδιους, δηλαδή το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, στον τομέα της διατροφής, και αποδεικνύει πόσο θετικά αποτελέσματα μπορεί να δημιουργήσει η απευθείας σύνδεση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, μέσω των γνώσεων που διαθέτει, με την παραγωγική διαδικασία.
Ταυτόχρονα, μέσα από τη συμφωνία αυτή, προχωρά η παραγωγή από το Μουσείο 20 νέων πρωτοποριακών προϊόντων μανιταριών, ενώ επίσης προβλέπεται, πάντα υπό την καθοδήγηση του ίδιου Τμήματος, η επέκταση του Μουσείου Μανιταριών με μία νέα πτέρυγα που αφορά τη μεγάλη και μάλλον άγνωστη διατροφική αξία αυτού του ανεπανάληπτου καρπού της φύσης.
Η επιστημονικά υπεύθυνη αυτού του προγράμματος είναι η κυρία Όλγα Γκορτζή, Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Να σημειώσουμε τέλος, ότι το Μουσείο διαθέτει αυτή τη στιγμή πάνω από 50 είδη προϊόντων μανιταριών και τρούφας!
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ορθολογικό επανασχεδιασμό των προϊόντων, ο οποίος διατηρεί στο ακέραιο τη μοναδική γεύση των μανιταριών ενώ ταυτόχρονα επαυξάνει τις βιολειτουργικές τους ιδιότητες, καθώς και εκείνες των υπολοίπων πρώτων υλών.
Είναι μία πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαντική, αφού κατά βάση «σφραγίζεται» η ποιότητα των προϊόντων, από τους κατεξοχήν αρμόδιους, δηλαδή το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, στον τομέα της διατροφής, και αποδεικνύει πόσο θετικά αποτελέσματα μπορεί να δημιουργήσει η απευθείας σύνδεση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, μέσω των γνώσεων που διαθέτει, με την παραγωγική διαδικασία.
Ταυτόχρονα, μέσα από τη συμφωνία αυτή, προχωρά η παραγωγή από το Μουσείο 20 νέων πρωτοποριακών προϊόντων μανιταριών, ενώ επίσης προβλέπεται, πάντα υπό την καθοδήγηση του ίδιου Τμήματος, η επέκταση του Μουσείου Μανιταριών με μία νέα πτέρυγα που αφορά τη μεγάλη και μάλλον άγνωστη διατροφική αξία αυτού του ανεπανάληπτου καρπού της φύσης.
Η επιστημονικά υπεύθυνη αυτού του προγράμματος είναι η κυρία Όλγα Γκορτζή, Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Να σημειώσουμε τέλος, ότι το Μουσείο διαθέτει αυτή τη στιγμή πάνω από 50 είδη προϊόντων μανιταριών και τρούφας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr