«Στοπ» στη χρήση κρυφής κάμερας, λέει το ΣτΕ
21.04.2010
20:17
«Η καταγραφή, με κρυφά μέσα, εικόνας (κρυφή κάμερα), η οποία έχει ως κύριο ή ως μοναδικό θέμα συγκεκριμένο πρόσωπο, συνιστά, κατ’ αρχήν, προσβολή του δικαιώματος του προσώπου τούτου επί της εικόνας του, το δικαίωμα δε αυτό προστατεύεται ...
«Η καταγραφή, με κρυφά μέσα, εικόνας (κρυφή κάμερα), η οποία έχει ως κύριο ή ως μοναδικό θέμα συγκεκριμένο πρόσωπο, συνιστά, κατ’ αρχήν, προσβολή του δικαιώματος του προσώπου τούτου επί της εικόνας του, το δικαίωμα δε αυτό προστατεύεται από τα άρθρα 9 του Συντάγματος και 8 της ΕΣΔΑ, ως ιδιαίτερη έκφανση του δικαιώματος στο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής».
Αυτό έκρινε με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και απέρριψε την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, με την οποία ζητούσε να ακυρωθούν αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και του υπουργού Τύπου του 2002, τις οποίες επιβλήθηκαν στον σταθμό πρόστιμα ύψους 200.000 ευρώ και ηθική κύρωση.
Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στον σταθμό για τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, που αφορούσαν στον τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκο Χρυσανθακόπουλο. Κατά τις εκπομπές αυτές προβλήθηκαν βίντεο που ελήφθησαν με κρυφή κάμερα και παρουσίασαν τον κ. Χρυσανθακόπουλο να μπαίνει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στην Πάτρα και να παίζει «φρουτάκια». Το διάστημα εκείνο ο κ. Χρυσανθακόπουλος ήταν πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η οποία είχε ζητήσει την απόσυρση όλων των τυχερών παιχνιδιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr