Απαλλαγές στελεχών της ΕΥΠ για το σκάνδαλο της απαγωγής Πακιστανών

Απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (517/2010) δυο πρώην πλέον διευθυντικά στελέχη της ΕΥΠ από την κατηγορία της συμμετοχής στην απαγωγή Πακιστανών το καλοκαίρι του 2005. Πρόκειται για τους Σεραφείμ Τσιτσιμπή, πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ ...

Απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (517/2010) δυο πρώην πλέον διευθυντικά στελέχη της ΕΥΠ από την κατηγορία της συμμετοχής στην απαγωγή Πακιστανών το καλοκαίρι του 2005. Πρόκειται για τους Σεραφείμ Τσιτσιμπή, πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ και Χρόνη Μπακόπουλο υπάλληλο της ΕΥΠ, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για το σκάνδαλο της απαγωγής των Πακιστανών – είδηση που είχε κάνει το γύρο του κόσμου και είχε εκθέσει τη χώρα μας διεθνώς. 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών  κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Νίκου Ορνεράκη έκρινε ότι δεν προέκυψαν ικανές ενδείξεις για τη συμμετοχή προσωπικού της ΕΥΠ στις απαγωγές. Σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα «δεν αποδείχθηκε ότι η ΕΥΠ δρα με αυτές τις μεθόδους»! 

Και προκειμένου τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου να στοιχειοθετήσουν την απαλλακτική τους ετυμηγορία, επικαλούνται και ένα ακόμη τέτοιου είδους επιχείρημα. Κάνουν λόγο για «εμφύλιο» στους κόλπους της πακιστανικής κοινότητας στην χώρα μας. Πρόκειται, όπως λένε, για διαμάχη που έφτασε «στο σημείο να δωροδοκηθούν κάποιοι Πακιστανοί για να δηλώσουν ότι και αυτοί είχαν καταστεί θύματα αρπαγής». Κάτι, ανάλογο είχε υποστηρίξει από το βήμα της Βουλής και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας….


Στο δικαστικό βούλευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι: 


- Από την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή, προέκυψε ότι την συγκεκριμένη περίοδο πράγματι υπήρξε κινητοποίηση της υπηρεσίας λόγω των επιθέσεων σε μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο. Η υπηρεσία  συνεργάστηκε με υπηρεσίες πληροφοριών άλλων κρατών στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών . Έτσι συγκροτήθηκαν 104 συνεργεία ελέγχου από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και ελέγχθηκαν 5.432 αλλοδαποί εκ των οποίων 283 ήταν Πακιστανοί υπήκοοι. Από την στιγμή που έλαβαν χώρα δεκάδες νόμιμοι έλεγχοι η ΕΥΠ, σύμφωνα με τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, δεν είχε καμιά ανάγκη να προβεί σε παράνομες επιχειρήσεις τέτοια έκτασης και έντασης όπως περιγράφουν οι καταγγέλλοντες. Και αυτό γιατί, μια τέτοια επιχείρηση – όπως αναφέρεται στο βούλευμα- θα απαιτούσε ενεργοποίηση ενός πολύ μεγάλου δικτύου πράγμα που δεν μπορούσε αντικειμενικά να γίνει λόγω έλλειψης προσωπικού

- Από τη μελέτη της δικογραφίας προέκυψε ότι υπάρχει εσωτερική διαμάχη στους κόλπους της εν Ελλάδι πακιστανικής κοινότητας. «Η διαμάχη αυτή  στην οποία φέρεται να πρωτοστατεί ο φερόμενος ως πρόεδρος της κοινότητας Τζαβεντ Ασλαμ» έφτασε – σύμφωνα με τα μέλη του συμβουλίου - «στο σημείο να δωροδοκηθούν κάποιοι Πακιστανοί για να δηλώσουν ότι και αυτοί είχαν καταστεί θύματα αρπαγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr