Νέα εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου του Κορυδαλλού

Οι σωφρονιστικοί ζητούν να σταματήσουν οι πολιτικές φιλοκαλίες και φανφάρες και να ενσκήψουν οι αρμόδιοι στα προβλήματα των φυλακών

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μετά τη χθεσινό, δεύτερη κατά σειρά μέσα σε μια εβδομάδα  πυρπόληση αυτοκινήτου συναδέλφου τους, απευθυνόμενη προς τους πολιτικούς ζητούν να σταματήσουν τις πολιτικές   τις  φιλοκαλίες, τις φανφάρες περί καλλιτεχνικού οίστρου στις φυλακές, την υλοποίηση προσωπικών στρατηγικών και τονίζουν σε κάθε τόνο ότι έχουν  προειδοποιήσει εγκαίρως, κυρίως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και τους υπευθύνους για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «ένα νέο επεισόδιο σε αυτό το γνωστό σήριαλ είχαμε   (2.5.2017) τα ξημερώματα».

Άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο   συναδέλφου τους  ο οποίος εργάζεται στο Ψυχιατρείο των φυλακών  Κορυδαλλού, «όπως ακριβώς έκαναν πριν μια εβδομάδα με το αυτοκίνητο άλλου συναδέλφου και της συζύγου του», ο οποίος και πάλι εργαζόταν στις φυλακές του Πειραιά.

Το Ψυχιατρείο των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, σημειώνει η Ομοσπονδία, «γίνεται για δεύτερη φορά στόχος και αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση, αφού κατά κοινή ομολογία λειτουργεί παραδειγματικά, με τους υπαλλήλους αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων να το αναγνωρίζουν και να το επιβεβαιώνουν».

Μάλιστα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι γνωρίζοντες καλλίτερα τα πράγματα στο χώρο των φυλακών, τονίζουν ότι «κάποιοι αποδεδειγμένα και με διαφόρους τρόπους έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον έλεγχο των φυλακών και την χρησιμοποίησή τους για διαφόρους κατά περίσταση λόγους».

Δεν παραλείπουν να επισημάνουν στην ανακοίνωσή τους ότι «μπερδεμένοι, αρματωμένοι, πρόθυμοι, ηλίθιοι ή ασύδοτοι πάντα θα υπάρχουν και είναι εύκολο να τους επιλέξουν και να τους πυροδοτήσουν κάνοντας διάφορες πράξεις βίας, είτε μέσα, είτε έξω από κάθε φυλακή στην οποία θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα».

Παράλληλα, απευθυνόμενοι προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, θέτουν το ερώτημα: «Ποιο είναι όμως το μήνυμα των πολιτικά, αλλά και υπηρεσιακά υπευθύνων προς εμάς τους εργαζόμενους, αλλά και προς τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς τέτοιων ενεργειών; Υπάρχει; Εστάλη; Πότε; Με ποιόν τρόπο και από ποιόν;» και προσθέτουν:

«Αρκετοί από εμάς ωστόσο, έχουμε σταματήσει να αναρωτιόμαστε. Για εμάς είναι φανερό ότι υπήρχε μήνυμα. Εστάλη, παρελήφθη, το γνωρίζουμε και όταν κρίνουμε ότι θα χρειαστεί θα αποδείξουμε και το περιεχόμενό του».

Πάντως, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι ο συνάδελφός του που δέχθηκε το χθεσινό δεύτερο εμπρησμό στο αυτοκίνητό του είναι «ένας εξαίρετος άνθρωπος, ικανός και εύορκος υπάλληλος».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία εκφράζει  «την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση μας, τόσο στον αγαπητό συνάδελφο, όσο και στην οικογένεια του» και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι «τέτοια περιστατικά θα έχουν τελείως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούν όσοι τα οργανώνουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr