Σάλος για τον «νταή» του Καλλιμάρμαρου - Τι έγινε στις εξέδρες

Αντιδράσεις για τις εικόνες βίας το βράδυ της Τετάρτης πριν την έναρξη της συναυλίας «Όλοι μαζί μπορούμε»  - Τι λέει στο protothema η κοπέλα που τράβηξε τα βίντεο - Ανακοίνωση από την γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες από τις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου, που δείχνουν έναν άντρα να χτυπά την γυναίκα του, λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας «Όλοι μαζί μπορούμε».   

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, από κοπέλα που ήταν παρούσα στο περιστατικό, πολύ γρήγορα, αναδημοσιεύτηκε από πολλούς χρήστες των social media που εξέφραζαν, την οργή τους για το συμβάν. 

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο γυναίκες του ζήτησαν να κάτσει λίγο παραπέρα για να κάτσουν μαζί στην ίδια θέση. 



Εκείνος αρνήθηκε. Σύμφωνα με την κοπέλα που τράβηξε το βίντεο, εκείνες του είπαν, κάτι που ίσως του φάνηκε σαν ειρωνεία και τότε εκείνος άρχισε να τις βρίζει χυδαία γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων θεατών οι οποίοι του έλεγαν «σταμάτα, τι κουβέντες είναι αυτές».

Τότε σηκώθηκε αυτός πάνω και η γυναίκα του προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Του έλεγε, «έλα ηρέμησε, σταμάτα». 

Τότε, όπως φαίνεται και στο βίντεο τη σπρώχνει και εκείνη πέφτει η γυναίκα κάτω. Στην συνέχεια την χαστουκίζει. Στο σημείο εκείνο ο κόσμο αντιδρά ξανά. Η γυναίκα του εκείνη τη στιγμή σηκώνεται και κάθεται μαζί του. 

Ένας από τους θεατές του λέει «τι είναι αυτά που κάνεις, δεν ντρέπεσαι». Τότε εκείνος σηκώνεται και του επιτίθεται και παίζουν μεταξύ τους ξύλο.

Όπως λέει στο protothema.gr,  η κοπέλα που τράβηξε το βίντεο,  θέλησε να βοηθήσει την γυναίκα και την παρότρυνε να υποβάλει μήνυση στον σύζυγό της μιας και το περιστατικό είχε καταγραφεί από την κάμερα του κινητού της. 

Ωστόσο η ίδια ήταν αρνητική: «Εγώ πλησίασα τη γυναίκα και της είπα: ‘’Θέλεις να του κάνεις μήνυση; Το έχω καταγράψει. Εκείνη δεν ήθελε. Η αντίδρασή της για μένα δείχνει ένα φοβισμένο άτομο». 

Το βίαιο περιστατικό μάλιστα φαίνεται να συνέβη μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών του τα οποία, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, βρίσκονταν σε κατάσταση αμόκ και δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν. 

«Ήταν σίγουρα δύο παιδάκια δίπλα, περίπου 8-10 ετών, τα οποία πιθανότατα ήταν δικά τους γιατί μετά ήταν σε κατάσταση αμόκ και προσπαθούσαν να τα ηρεμήσουν. Από ότι ακούστηκε πρέπει να ήταν δικά του τα παιδιά. Αυτός μετά απομακρύνθηκε». 

Τέλος όπως αναφέρει: «Δεν ήρθε ποτέ κανένας σεκιούριτι. Μόνο οι πρώτες βοήθειες ήρθαν. Από ότι μου είπαν κάποια στιγμή έφυγε και η γυναίκα με τα παιδιά από τη συναυλία. Αυτός δεν επέστρεψε ποτέ. Σήμερα μίλησα με τον άλλο κύριο και μου είπε πως έχει μαυρισμένο μάτι και αμυχές». 

Ανακοίνωση από την γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο: «Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης!» η γ.γ. Ισότητας των Φύλων αναφέρει:

«Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη θλίψη μας για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση και τη θλίψη της για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο κι αναπαράγεται έκτοτε σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμα του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφο του. Ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του;

Αγανάκτηση για μια κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται.

Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία. Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες!

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό υποστηρικτικό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων όπου, μαζί με την Τηλεφωνική Γραμμή υποστήριξης 15900, ειδικευμένοι σύμβουλοι τις βοηθούν να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να αποφασίσουν οι ίδιες πως θέλουν να ζήσουν. 

Άλλωστε η ΓΓΙΦ με συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης απευθύνεται στην κοινωνία με στόχο την ανατροπή των σεξιστικών στερεοτύπων που αναπαράγουν ανισότητα και βία.

Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης για όλους, γυναίκες και άντρες,  με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα!»




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr