Μάχη με τις φλόγες και στην Αμαλιάδα

Μάχη με τις φλόγες και στην Αμαλιάδα

Σώθηκε στο «παρά πέντε» το χωριό Ανάληψη - Στην κατάσβεση  συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο


Μάχη με τις φλόγες και στην Αμαλιάδα
«Άλλαξε η φορά του ανέμου και δεν κινδυνεύει αυτή τη στιγμή από την καταστροφική πυρκαγιά το χωριό Ανάληψη Αμαλιάδας», δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και πρόσθεσε πως «για αυτό τον λόγο ανεστάλη και η εκκένωση του χωριού». «Η φωτιά κινείται προς τον οικισμό Περιστέρι, αλλά ευτυχώς είναι αρκετά μακριά», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ήλιδας.

Στο σημείο βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, και 17 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζουμε ότι γύρω στις 2 το μεσημέρι είχε δοθεί εντολή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εκκενωθεί προληπτικά το χωριό Ανάληψη Αμαλιάδας, καθώς η καταστροφική πυρκαγιά έφτανε απειλητικά κοντά στα σπίτια του οικισμού. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι της Ανάληψης δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. «Προσπαθούμε να πείσουμε τους κατοίκους της Ανάληψης να εκκενώσουν τον οικισμό, που απειλείται από τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στο Κρυονέρι Αμαλιάδας, αλλά δυστυχώς αρνούνται», είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. 

«Εμείς», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ήλιδας, «είμαστε σε ετοιμότητα και στην περιοχή βρίσκονται ήδη λεωφορεία, προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά οι τελευταίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους». Και επισήμανε: «Προσπαθούμε, ώστε να φύγουν τουλάχιστον από τον οικισμό οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι»

Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική περιοχή στο Κρυονέρι Αμαλιάδας, λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι, και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 







Φωτογραφίες από το amaliadanews.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης