Δημήτρης Τσίπρας: Παραγράφηκε το ποινικό αδίκημα της πλαστογραφίας για τον αδερφό του πρωθυπουργού

Δημήτρης Τσίπρας: Παραγράφηκε το ποινικό αδίκημα της πλαστογραφίας για τον αδερφό του πρωθυπουργού

Το δικαστήριο, επικαλούμενο το άρθρο 4411/16 «για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων», προχώρησε σε παραγραφή του ποινικού αδικήματος

Δημήτρης Τσίπρας: Παραγράφηκε το ποινικό αδίκημα της πλαστογραφίας για τον αδερφό του πρωθυπουργού
Στα δικαστήρια Μυτιλήνης εκδικάστηκε σήμερα το πρωί η υπόθεση του 49χρονου αδελφού του πρωθυπουργού, πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Τσίπρα, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για χρήση πλαστογραφημένου εγγράφου.

Ο Δημήτρης Τσίπρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε χρησιμοποιήσει πλαστογραφημένο έγγραφο για ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου, ενώ, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όφειλε ασφαλιστικές εισφορές περίπου 2.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, το έργο τελικά δεν κατάφερε να το πάρει και κινήθηκε ποινική διαδικασία για τη χρήση του πλαστογραφημένου εγγράφου.

Η δίκη ξεκίνησε περίπου στις 10:00 το πρωί με την παρουσία τριών συνηγόρων υπεράσπισης και, έπειτα από κάποιες διακοπές, ολοκληρώθηκε στις 14:00.
Κλείσιμο

Το ποινικό αδίκημα τελικά παραγράφηκε, αφού ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε -και το δικαστικό σώμα δέχθηκε- ότι, λόγω του μικρού ποσού που όφειλε ο Δημήτρης Τσίπρας και το οποίο στη συνέχεια πλήρωσε, το κατηγορητήριο έπρεπε να αλλάξει και από «χρήση πλαστού εγγράφου», να τροποποιηθεί σε «χρήση πλαστού πιστοποιητικού», αφού το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν και φωτοτυπία.

Έτσι, το δικαστήριο, επικαλούμενο το άρθρο 4411/16 «για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων», προχώρησε σε παραγραφή του ποινικού αδικήματος.

Το LesvosNews.gr, δε, επικαλούμενο αναγνώστη του, δικηγόρο στο επάγγελμα, ανέλυσε δικονομικά τις ακριβείς ορολογίες για την υπόθεση και την εξέλιξή της.

Παρατίθεται η σχετική σημείωση: «Το αδίκημα, μετατράπηκε η κατηγορία από πλαστογραφία (216 ΠΚ) σε πλαστογραφία πιστοποιητικού (217 ΠΚ) φορολογικής ενημερότητας και εξαλείφθηκε το αξιόποινο (άρθρο 8 του Ν.4411/2016), γιατί η πράξη είχε τελεσθεί μέχρι τις 31-3-2016 και η ανώτερη ποινή που προέβλεπε ο νόμος σε περίπτωση καταδίκης είναι μέχρι ένα έτος. Δηλαδή το Δικαστήριο ουσιαστικά αποφάνθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικού,αλλά σύμφωνα με τον ανωτέρω Νόμο δεν επεβλήθη ποινή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης